EURO 2024 ANALIZA: Njemačka nastavlja san o tituli, Švajcarska šokirala Italiju u osmini finala

post-img EURO 2024: Njemačka – Danska/ Švajcarska – Italija
autor-img 24kroz7 30.06.2024. 08:00

Fudbaleri Njemačke plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon izbalansirane i zanimljive utakmice protiv Danske. Drugo poluvrijeme donijelo je više uzbuđenja, a Njemačka je zasluženo pobijedila zahvaljujući kvalitetnijim akcijama.

Prvi gol za Njemačku postigao je Kai Havertz iz penala u 53. minutu, nakon što je lopta pogodila Joakima Andersena u ruku. Sudija Majkl Oliver je nakon konsultacija sa VAR sobom dosudio penal, koji je Havertz sigurno izveo. Musiala je u 68. minutu povisio rezultat na 2:0, a Njemačka je do kraja meča imala nekoliko prilika za ubjedljiviju pobjedu, uključujući poništen gol Florijana Virca zbog ofsajda.

S druge strane, Danska se borila tokom cijelog meča, ali nije uspjela da iskoristi svoje prilike. Njihov gol u 48. minutu, koji je postigao Joakim Andersen, poništen je zbog ofsajda. Uprkos povremenoj inicijativi, Danska nije uspjela da uspostavi bolju igru koja bi im omogućila da postignu gol protiv organizovane Nemačke.

Nemačka će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela između Španije i Gruzije. Navijači i fudbaleri Njemačke nastavljaju san o finalu u Berlinu, a do glavnog grada put će ih voditi preko Štutgarta i teškog četvrtfinala. Izuzetno je bilo lijepo vidjeti odličan timski duh Njemaca, koji je posle jedne Rudigerove reakcije na kraju utakmice postao još snažniji.

Njemačka – Danska:

U drugoj utakmici osmine finala, Švajcarska je suvereno eliminisala Italiju, rušeći mit o “provlačenju” Italijana do trofeja. Tim Murata Jakina preuzeo je inicijativu od samog početka i kreirao opasne napade.

Remo Freuler je u 37. minutu iskoristio priliku i matirao Donarumu nakon pasa Rubena Vargasa sa lijevog boka. Vargas je vrlo lijepim pogotkom u prvom napadu u drugom poluvremenu povisio na 2:0. Italija je najbliža smanjenju zaostatka bila u 74. minutu kada je Skamaka pogodio stativu. Do kraja meča, Italija nije uspjela ozbiljnije da ugrozi gol Švajcarske.

Švajcarska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika duela između Engleske i Slovačke, koji se igra u nedelju u Gelzenkirhenu. Švajcarci su pokazali čvrstinu i kvalitetnu igru, što ih čini ozbiljnim konkurentima za plasman u polufinale.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku