EURO 2024 ANALIZA: Škotska u neizvjesnom remiju, Njemačka sigurna protiv Mađarske

post-img EURO 2024
autor-img 24kroz7 20.06.2024. 10:46

Škotska je protiv Švajcarske značajno popravila utisak sa otvaranja šampionata. Ekipa Stiva Klarka, posle ubjedljivog poraza od Nemačke 5:1, upisala je prve bodove na šampionatu. Utakmica između Škotske i Švajcarske završena je rezultatom 1:1, u meču koji je obilovao prekidima, faulovima i pauzama za ukazivanje ljekarske pomoći, ali je vjerovatno bio najpošteniji ishod.

Prvih nekoliko minuta pripalo je Škotskoj, koja je uprkos većem posjedu Švajcaraca više prijetila. Pritisak se isplatio u 13. minutu kada je Mektominej donio prednost svom timu. Nakon lošeg kornera tima Murata Jakina, Škoti su povukli polukontru, a Mektominej je posle povratne lopte šutirao iz prve. Lopta je zakačila Fabijana Šera i završila u mreži.

Narednih pola sata pripalo je Švajcarcima, koji su agresivnijom igrom uspjeli da izjednače. Šaćiri je u 26. minutu prekinuo povratni pas Ralstona i postigao jedan od najljepših golova na turniru, izjednačivši rezultat na 1:1. Švajcarska je u drugom poluvremenu imala još jednu dobru priliku kada je Embolo postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

U narednom kolu Škotska igra protiv Mađarske, dok će Švajcarska odmjeriti snage sa domaćinom prvenstva, Njemačkom.

S druge strane, ekipa Julijana Nagelsmana je bez većih problema došla do nova tri boda protiv Mađarske, nakon kojih je sebi zagarantovala plasman u narednu fazu takmičenja. Mađarima je, nakon drugog poraza, još samo teorija saveznik u borbi za osminu finala.

Iako su hrabro ušli u meč, napravivši nekoliko prilika poslije prekida, bilo je jasno da izabranici Marka Rosija ne mogu da pariraju raspoloženim i za klasu boljim Njemcima. Nakon nekoliko propuštenih šansi, Njemci su do prednosti došli uz dosta sreće kada se Gindogan sjajno snašao nakon nespretne intervencije Orbana i uposlio Musijalu, kojem je preostao lakši dio posla.

Njemci su nastavili sa napadima, ali im je nedostajao završni udarac za potpunu dominaciju. U drugom dijelu su spustili tempo i mirno čekali priliku da riješe meč, što im je uspjelo u 67. minutu kada je Gindogan postigao gol nakon asistencije.

Do kraja je viđeno nekoliko manjih uzbuđenja, ali većih šansi nije bilo. Njemačka je zadržala stopostotan učinak i može se posvetiti pripremi za utakmicu protiv Švajcarske. Sa druge strane, Mađari moraju da pobijede Škotsku sa što većom razlikom i da se nadaju povoljnom ishodu u drugim grupama kako bi imali šansu za plasman dalje.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku