EURO 2024 ANALIZA: Švajcarska bila blizu, Njemačkoj prvo mjesto – Mađarska savladala Škotsku

post-img EURO 2024 – Švajcarska : Njemačka / Mađarska : Škotska
autor-img 24kroz7 24.06.2024. 07:30

Dva minuta su diijelila Švajcarsku od prvog mjesta u grupi A. Izabranici Murata Jakina su odlično pripremili utakmicu protiv Njemačke i neutralisali napade domaćeg sastava. Prvi gol je pao već u 17. minutu nakon sjajnog šuta Andriha sa 25 metara, ali je poništen zbog prekršaja Džamala Musijale u začetku akcije.

Švajcarci su ipak poveli u 28. minutu kada je Ndoje skrenuo centaršut Frojlera u mrežu ispred Nojera. Najozbiljnija prijetnja Njemačke desila se u 70. minutu kada je Manuel Akanđi majstorski spriječio zicer Virca. Konstantni pritisak Njemaca na kraju je obezbijedio gol u drugom minutu sudijske nadoknade preko Filkruga, što je donijelo konačan rezultat 1:1.

 

U drugoj utakmici, Mađarska je pobijedila Škotsku sa 1:0 golom u dubokoj nadoknadi, čime su sačuvali šanse za prolazak dalje. Od samog početka, Mađari su prepustili loptu Škotima, koji nisu uspjeli da upute nijedan udarac ka golu u prvom poluvremenu. Mađari su imali nekoliko prilika, a najbolju je propustio Orban pogodivši prečku u 40. minutu.

Drugo poluvrijeme donijelo je malo više akcije, ali bez mnogo prilika. Utakmicu je obijeležila povreda Varge, zbog čega je meč produžen deset minuta. U nadoknadi su timovi počeli više da se otvaraju, a Mađarska je iskoristila prostor za kontru. Rezervista Čobot je na asistenciju Salaija doneo pobjedu i veliko slavlje Mađarima.

Njemci su prvi u grupi sa sedam bodova, Švajcarci su drugi sa pet, dok se Mađari nadaju prolasku sa tri boda. Škoti su poslednji sa jednim bodom i eliminisani su sa turnira.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku