EURO 2024: Englezi potrošili sreću, Španija je šampion Evrope!

post-img Španci slave pobjednički pogodak Foto: (REUTERS/Kai Pfaffenbach)
autor-img 24kroz7 14.07.2024. 23:24

Fudbaleri Španije novi su šampioni Evrope, pošto su u finalu Evropskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Berlinu pobijedili Englesku rezultatom 2:1. Španija je četvrti put postala prvak Evrope, demonstrirajući impresivnu igru tokom cijelog turnira, bez ijednog poraza.

Igrači selektora Luisa de la Fuentea su održali svoj pobjednički niz, pokazujući sjajnu taktiku i nevjerovatnu hrabrost na terenu. Od samog početka meča, Španija je djelovala odlučno i samouvjereno, dok je Engleska, vođena Geretom Sautgejtom, pokušavala da se nosi sa pritiskom.

Kol Palmer je donio nadu Engleskoj svojim pogotkom, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi dominantna Španija. Uprkos borbenosti i trudu engleskih igrača, nisu uspieli da valorizuju svoju prednost, što je omogućilo Špancima da preokrenu rezultat i stignu do zaslužene pobjede.

Ovaj meč je još jednom pokazao snagu i kvalitet španske reprezentacije, koja je postala sinonim za uspjeh na evropskoj fudbalskoj sceni. Sa ovim trijumfom, Španija je učvrstila svoj status jedne od najjačih fudbalskih nacija, dok su Englezi još jednom ostali kratkih rukava, daleko od željenog trofeja.

Engleska je pružila solidan otpor i nije se osramotila, ali su po drugi put uzastopno poraženi u finalu Evropskog prvenstva. Iako su bili blizu trijumfa, fudbal se opet nije vratio kući, a engleski navijači će morati da čekaju još neko vrijeme na novi veliki trofej.

Španija slavi, a Engleska tuguje – rezultat je to još jednog uzbudljivog i nezaboravnog finala Evropskog prvenstva.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku