Glavni grad preuzima ŽRK Budućnost: Spas za dvostrukog prvaka Evrope

post-img Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
autor-img 24kroz7 26.07.2024. 11:30

Na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, koja će se održati u 13 sati, raspravljaće se o preuzimanju osnivačkih prava nad Ženskim rukometnim klubom (ŽRK) Budućnost, sa sjedištem u Podgorici.

Ovom odlukom, Glavni grad će postati vlasnik osnivačkih prava nad ovom renomiranom sportskom organizacijom, a ugovor o prenosu prava svojine će potpisati gradonačelnica Glavnog grada sa trenutnim osnivačima ŽRK Budućnost.

Prema skupštinskoj odluci, sredstva za finansiranje kluba obezbijediće se dijelom iz budžeta Glavnog grada. Konkretno, u Budžetu za 2024. godinu, Glavni grad je namijenio 500.000 eura za podršku dvostrukim prvakinjama Evrope. Međutim, do sada nije mogao prenijeti taj novac klubu zbog zakonskih ograničenja, jer sredstva može dodjeljivati samo klubovima čiji je osnivač.

Rakčević: Sjutrašnja sjednica Skupštine, ključni korak u spasavanju ŽRK Budućnost

Odlukom o preuzimanju osnivačkih prava, Glavni grad će, osim vlasništva, preuzeti i obaveze nastale u radu kluba, koje su utvrđene revizijom poslovanja na dan 30. juna 2024. godine. Ovim potezom, Budućnost će ugasiti finansijski požar nastao izlaskom generalnog sponzora, kompanije „Bemax“.

U jednom trenutku, postojanje kluba bilo je dovedeno u pitanje, ali promjena vlasništva će omogućiti da Budućnost nastavi sa takmičenjima, uključujući i učešće u Ligi šampiona, što je bilo pod znakom pitanja. Povratkom Glavnog grada u upravljačku strukturu, poslije više od dvije decenije, stvoriće se uslovi za stabilizaciju kluba i nastavak uspješnih sportskih aktivnosti.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku