Ibrahimović: Meč između Budve i Zete nije bio fudbal, već farsa

post-img
24kroz7 27.05.2024. 22:10

Predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, oglasio se nakon današnje završne utakmice baraža za ulazak u Drugu ligu, izrazivši nezadovoljstvo rezultatima i načinom na koji je utakmica odigrana.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, meč između FK Budve i FK Zete završio se rezultatom 3:3. Upravo je taj rezultat odgovarao obema ekipama, omogućavajući im ulazak u viši rang, dok je FK Ibar iz Rožaja ostao bez plasmana u Drugu ligu zbog ovakvog ishoda.

– Predstavu u kojoj su FK Budva i FK Zeta došli do ‘savršenog’ rezultata kojim su ta dva kluba ušla u viši rang takmičenja, a FK Ibar ostao u nižem, možemo nazvati svakakvim imenima, ali utakmicom NE, jer je na toj predstavi bilo svega sem takmičenja i fudbala. Iniciraću sastanak sa čelnicima FK Ibar nakon kojeg ćemo obavijestiti javnost o daljim koracima – izjavio je Ibrahimović.

Ovakva reakcija dolazi nakon što su mnogi ljubitelji fudbala i sportska javnost izrazili sumnju u regularnost ove utakmice, s obzirom na neobičan rezultat koji je pogodovao oba tima. Ibrahimović je najavio dalje korake i sastanak sa čelnicima FK Ibar kako bi razmotrili situaciju i donijeli odluke o daljim akcijama.

Detalj sa utakmice FK Budve i FK Zete

Ovaj meč izazvao je mnogo kontroverzi i postavio brojna pitanja o integritetu fudbalskih takmičenja, a Ibrahimovićeva izjava samo je dodatno pojačala sumnje i nezadovoljstvo među navijačima i sportskim radnicima. Javnost sada čeka daljnje korake i eventualne reakcije relevantnih fudbalskih organa.

FK Ibar Rožaje

Oglasili se iz FK “Ibar”

– Glavni akteri ove lakrdije bili su Budva i Zeta, koji su izrežirali nemoguće. Nakon vođstva Zete od 3:0, možda je nekom i bilo moguće fer plej, međutim u našem klubu svjesnno smo očekivali ,,hičkovski” rasplet. Na ovakav rasplet upozoravali smo i FSCG dopisom o miroljubivom meču u Budvi”, kažu iz FK Ibra Rožaje i poručuju kako je “fudbal konačno umro u Crnoj Gori”.

Zahtijevaju reakciju i FSCG i pravosuđa. i kažu da šalju video pa neka FIFA i UEFA gledaju utakmicu iz Budve.

Reakcija gledalaca, koji su počeli napuštati tribine čim su uočili neobične događaje na terenu, odražava opšte razočaranje i gubitak poverenja u poštenje takmičenja. Ovakva situacija narušava reputaciju crnogorskog fudbala i odvraća ljubitelje sporta od praćenja domaćih utakmica.

Ovaj događaj stavlja dodatni pritisak na Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) da preduzme konkretne korake kako bi se obezbijedila regularnost i integritet takmičenja. FSCG bi trebalo da sprovede detaljnu istragu ove utakmice, kao i drugih sličnih slučajeva, i da primijeni odgovarajuće sankcije ako se utvrdi da je došlo do namještanja rezultata. Transparentnost i stroge kazne za prekršioce su neophodni kako bi se povratilo povjerenje javnosti.

Utakmica između Budve i Zete je simbol ozbiljnih problema sa integritetom takmičenja u crnogorskom fudbalu. FSCG mora hitno reagovati kako bi se osigurala fer igra i zaštitio ugled sporta. Bez promptne i odlučne akcije, ovakvi incidenti će nastaviti da narušavaju povjerenje publike i negativno utiču na razvoj fudbala u Crnoj Gori.

 

 

Ibar tako ni iz trećeg pokušaja nije uspio da se kroz baraž domogne povratka u Drugu CFL.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku