INTERVJU Esko Muratović za 24kroz7: Ambiciozni planovi za Sportske objekte DOO Podgorica: Solarni paneli, novi tereni i natkrivanje bazena

post-img Muratović Esko – Foto: Građanski pokret URA
autor-img 24kroz7 07.07.2024. 07:52

Esko Muratović, član upravljačkih struktura Sportskih objekata DOO Podgorica, je u intervjuu za portal 24kroz7 otkrio zatečno loše stanje u preduzeću s dugovanjima i lošim međuljudskim odnosima. Ipak, vraćanjem koncertnih aktivnosti u Sportski centar “Morača” te planovima za izgradnju novih prostora, poput sportske dvorane i natkrivanja bazena, te pregovorima o brendiranju, nastoji se riješiti problemi i izvući preduzeće iz krize.

Dio ste upravljačkih struktura Sportskih objekata DOO Podgorica. Kakvo ste stanje zatekli kada ste ušli u to gradsko preduzeće?

Zatekli smo dosta loše stanje, konkretno, dugovanje za struju, vodu i niz dugovanja prema dobavljačima, loše međuljudske odnose, kao i ukupan dug (minus) oko 300 hiljada eura.

Svojim djelovanjem ste vratili koncertne aktivnosti u Sportski centar “Morača”. Ovakve aktivnosti su bile karakteristične za prethodni period. Kakve planove imate za naredni period kada su ove aktivnosti u pitanju?

Već smo organizovali četiri velika koncerta koji su okupili oko 25 hiljada posjetilaca. Svi koncerti su prošli bez ijednog incidenta i bez ikakve materijalne štete. U narednom periodu planiramo da nastavimo sa istim i sličnim sadržajima i već imamo rezervacije za novembar i decembar.

Da li je u planu izgradnja novih prostora koje će moći da koriste građani?

U planu je izgradnja sportske dvorane u dijelu našeg streljačkog centra Ljubović, natkrivanje postojećeg otvorenog bazena pokretnim krovom, izgradnja parkinga iza istočne tribine (oko 100 parking mjesta), obnavljanje fudbalskog terena (nova podloga), izgradnja solarnih panela na svim krovovima sportskih objekata, obnavljanje plaže na bazenima (zamjena keramike oko bazena i hidro izolacije).

Kakvo je stanje postojećih sportskih objekata?

Objekte smo zatekli u lošem stanju, izolacija pokrivača Sportskog centra (SC) Morača je u lošem stanju, hitno je potrebna sanacija, a takođe je potrebno zaštiti i krov zapadne tribine fudbalskog stadiona od korozije i obnoviti hidroizolaciju.

Iako se ne tiče direktno vaše institucije, ipak, možemo li očekivati da Podgorica bude domaćin nekog velikog sportskog takmičenja u narednom periodu?

Krajem ove godine domaćini smo kadetskom prvenstvu Evrope u rukometu, a početkom iduće godine seniorskog prvenstvu Evrope u džudou. Na pragu smo velikog poslovnog poduhvata, naime mjesecima pregovaramo sa najvećim firmama u Crnoj Gori u vezi brendiranja SC Morača i ubrzo će biti javni poziv koji će najboljem ponuđaču omogućiti da ponosno nosi ime sportskog centra, a našem preduzeću da izađe iz krize i pokrije sve gubitke iz sopstvenih sredstava.

Rasprava (1)
T
Tito
07.07.2024.

Esko, napravite jos koji bazen( cemovsko polje, kamp zlatica, zabjelo)

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku