Istorijski uspjeh: Radović osigurao prvu medalju za Crnu Goru u Parizu

post-img Filip Radović- Foto: POKCG
autor-img 24KROZ7 02.09.2024. 18:29

Crnogorski stonoteniser Filip Radović osvojio je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, osiguravši tako prvu medalju za svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju. U četvrtfinalnom susretu, Radović je dominirao nad čileanskim stonoteniserom Manuelom Ečavegurenom, pobijedivši ga sa uvjerljivih 3:0 u setovima (11:6, 11:5, 13:11).

Radović, koji se nalazi na drugom mjestu Svjetske rang liste, bio je slobodan u osmini finala, što mu je omogućilo da se dodatno pripremi za ključne mečeve. Ečavegurin, deseti igrač svijeta u kategoriji S10, prethodno je eliminisao španskog stonotenisera Hoze Manuela Ruiza Rejesa rezultatom 3:1, ali nije uspio da parira talentovanom Crnogorcu.

Ovo je druga bronzana medalja za Radovića na Paraolimpijskim igrama, nakon što je isti uspjeh ostvario i prije četiri godine u Tokiju. Njegov nastup u Parizu potvrđuje da je među najjačim igračima u svojoj kategoriji i da je Crna Gora zasluženo ponosna na njegove rezultate.

Nažalost, drugi crnogorski predstavnik u stonom tenisu u Parizu, Luka Bakić, nije uspio da se plasira u četvrtfinale, jer je eliminisan u osmini finala. Ipak, Radovićev uspjeh svakako će biti inspiracija za sve mlade sportiste u Crnoj Gori koji teže međunarodnim uspjesima.

Luka Bakić dostojanstveno završio nastup u Parizu, Radović u borbi za medalju

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku