Napeta završnica u stonom tenisu: Kvalifikacije u Bloku 5 i Pobrežju odlučile finaliste!

post-img Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada
autor-img 24KROZ7 23.09.2024. 10:36

Proteklog vikenda na lokacijama u Bloku 5 i na Pobrežju, održana su još četiri kvalifikaciona turnira u okviru manifestacije ”PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”, koju organizuje Sekretarijat za sport u saradnji sa Stonoteniskim klubom Spin.

U subotu su u Bloku 5 na programu bili muški i ženski turniri. U muškoj konkurenciji učestvovalo je 16 takmičara podijeljenih u četiri grupe. Takmičari su igrali po sistemu ”svako sa svakim” na jedan dobijeni set do 15 poena, nakon čega su dvojica najuspješnijih iz svake grupe izborili prolaz u eliminacionu fazu.

U mečevima za plasman u finale, Dušan Dragović je nadigrao Filipa Mihaljevića rezultatom 15:9, dok je Marko Davidović, iskusni učesnik završnica, savladao Milana Bugarina 15:7. Viktor Rogić je bio bolji od Mihaila Tadića sa 15:8, a najuzbudljiviji meč odigrao se između Stevice Bjeletića i Danila Bujišića, gdje je Bjeletić slavio rezultatom 15:11.

U ženskoj konkurenciji takmičilo se 10 dama podijeljenih u dvije grupe. Ana Petrović je dominirala u grupi A, ostvarivši sve pobjede, dok je u grupi B Mirjana Andrijević ostvarila isti rezultat, osiguravši plasman u finale. U baražnim mečevima, Ivana Badnjar je bila bolja od Mirjane Žarić (15:7), a Snežana Miličković je nadigrala Alinu Valeevu rezultatom 15:6.

Narednog dana na Pobrežju održana su dva turnira za muškarce. Balša Tomović je bio uvjerljiv protiv Filipa Jankovića (15:2), dok je Velibor Srdanović savladao Filipa Zečevića (15:10). David Milić je pobijedio Mikaila Filipova (15:10), a Vladimir Ivanović je bio bolji od Vojislava Šibalića rezultatom 15:6.

Posljednji turnir je donio nove zanimljive okršaje. Dragan Jovanović je lako savladao Srđana Pejovića (15:3), dok je Dejan Bjelić u napetom meču pobijedio Nikolu Radulovića 13:15. Aleksandar Obradović je nadigrao Lazara Čađenovića 15:10, a Bogdan Bubanja je poslije spektakularnog preokreta savladao Ivana Ivanovića rezultatom 15:14.

Narednog vikenda, u Njegoševom parku biće održani posljednji turniri, gdje će biti odlučeni svi finalisti. Završni turnir će se održati 5. oktobra u ”Bemax parku”, a 8 ekipa će se boriti za nagradni fond od 2000 eura.

Uspješan start trećeg izdanja “PG ping pong” turnira na Starom aerodromu

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku