Nova sezona ABA lige: Budućnost sa pet pojačanja ozbiljno prijeti tituli

post-img ABA Liga
autor-img 24KROZ7 20.09.2024. 11:16

Nova sezona ABA lige započinje s velikim očekivanjima, a sve oči su uprte u košarkaški klub Budućnost, koji je uz pet novih pojačanja odlučio ozbiljno konkurisati za titulu. Odbrana titule pripada košarkašima Crvene zvezde, koji su osvajanjem prošle sezone izjednačili broj trofeja sa Partizanom. Ove godine, u regionalnom takmičenju pridružuje im se i klub KK Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je već najavio ambiciozne planove.

KK Dubai je nedavno potvrdio dolazak Davisa Bertansa, a uslijedio je i transfer Ajzea Tejlora, čime su dodatno osnažili svoj tim. U timu se nalaze i reprezentativac Slovenije Jurica Golemac, šuter Danilo Anđušić, te Nemanja Dangubić i Avudu Abas.

Sezona donosi i nove učesnike, kao što je subotički Spartak, pa će tako u ABA ligi ove godine igrati čak 16 timova. U prvom kolu, Budućnost će gostovati u Dubaiju, gdje će se susresti s izazovima koje donosi Zvezdin novi tim, ali i moćna ekipa koju predvodi Golemac.

Crnu Goru će u ovom takmičenju predstavljati tri tima: Budućnost Voli, Mornar i Studentski Centar. Budućnost se ponosi pet novih pojačanja: Rašid Sulejmon, Džuvan Morgan, Judoka Azubuike, Đorđe Jovanović i Mate Drežnjak, a kapiten ekipe će biti Aleksa Ilić.

Mornar će odigrati derbi protiv Budućnosti, dok će Studentski Centar s novim trenerom Petrom Mijovićem, koji ima ambiciju afirmacije mladih igrača, otvoriti sezonu 26. septembra utakmicom protiv subotičkog Spartaka.

Partizan, vođen legendarnim Željkom Obradovićem, započinje sezonu 25. septembra duelom protiv Borca iz Čačka. Sa novim timom i samo jednim igračem iz prošle sezone, Partizan očekuje da će im se pridružiti i Cibona, koja će se suočiti s izazovima pod novim trenerom Kristoferom Tomasom.

Sve oči su uprte ka prvoj utakmici, a navijači širom regiona nestrpljivo čekaju spektakl koji donosi nova sezona ABA lige.

1. kolo ABA lige

20.09. 21:00 Cibona – Zadar

21.09. 18:00 Split – Igokea

21.09. 20:00 Mornar – Budućnost

22.09. 17:00 Dubai – Crvena zvezda

22.09. 19:00 Krka – Mega Basket

22.09. 21:00 FMP – Cedevita Olimpija

25.09. 19:00 Partizan – Borac

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku