Partizan osigurao budućnost: Obradović ostaje na klupi još dvije sezone

post-img Željko Obradović
24kroz7 27.04.2024. 16:58

Poslije mnogo spekulacija i iščekivanja, konačno je stigla zvanična potvrda: legendarni košarkaški strateg Željko Obradović produžio je ugovor sa Partizanom na još dvije sezone. Ova vijest je obradovala mnoge navijače kluba, ali i košarkašku javnost uopšte, prenosi srbijanski mediji.

Iskusni stručnjak, koji je već godinama sinonim za uspeh na evropskoj košarkaškoj sceni, imao je istek ugovora na kraju sezone. Međutim, nakon uspešnih pregovora, postignut je dogovor o produžetku saradnje koji će Obradovića zadržati na klupi Partizana još dve godine.

Odluka o produžetku ugovora doneta je s jasnim ciljem da Partizan postane redovan učesnik Evrolige u narednim sezonama, te da se klub vrati u sam vrh evropske košarke, kao kandidat za Fajnal-for ovog prestižnog takmičenja.

Predsjednik Partizana, Ostoja Mijailović, izrazio je zadovoljstvo zbog postignutog dogovora na pres konferenciji održanoj povodom produžetka saradnje.

– Svi znamo šta Željku znači Partizan i šta Partizanu znači Željko. Za dvije godine smo se odlučili jer toliko traje moj mandat. Što se tiče svih nas koji smo u klubu, nadam se da će ostati još dugo. On može da ostane koliko god želi, a vjerujem da će to biti još dugo. Ovo je velika stvar za naš dalji rast i razvoj, da budemo stalni članovi Evrolige – rekao je Mijailović.

Obradović je takođe izrazio svoje zadovoljstvo što je produžena saradnja, ističući važnost kluba u svom životu i radu.

– Zahvalnost svim ljudima iz uprave što su dali saglasnost da se saradnja produži, ovo je bila oduvijek obostrana želja. Svi znaju da je ovo moj klub u kojem uživam radeći. Nemoguće je izostaviti sve zbog kojih se ovo radi, a to je armija navijača. Oni su pokretačka snaga – naglasio je Obradović.

Ostankom Željka Obradovića na klupi, Partizan je osigurao ne samo kontinuitet i stabilnost, već i jasnu ambiciju da se vrati na evropsku scenu kao značajan igrač i konkurent najvećim klubovima na Starom kontinentu.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku