Pljevlja 04 osvojila Trofej Podgorice – Turnir u znak humanosti i fer pleja

post-img 𝐏𝐥𝐣𝐞𝐯𝐥𝐣𝐚 𝟎𝟒 𝐃𝐂 𝐥𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐦𝐬 – Foto: Sekretarijat za sport
autor-img 24KROZ7 24.08.2024. 09:24

Sekretarijat za sport Glavnog grada sa ponosom objavljuje da je ekipa Pljevlja 04 DC light systems odnijela titulu šampiona na ovogodišnjem, trećem po redu, Trofeju Podgorice! Obećali smo spektakl – i ispunili smo obećanje! Ljetnji turnir u malom fudbalu, organizovan u saradnji sa Fudbalskim klubom Centar, završen je sinoć pred punim tribinama na Stadionu malih sportova u Podgorici, kaže se u  saopštenju Sekretarijata za sport.

Tokom 38 dana, rekordne 64 ekipe borile su se na kultnom igralištu, a na kraju, samo četiri ekipe su se našle u završnici: Pljevlja 04 DC light systems, Murić company, Dadi i Qbik.

Polufinalni susreti donijeli su uzbuđenja – Pljevlja su u „finalu prije finala“ minimalnim rezultatom 1:0 savladala Dadi, dok je Murić company nadmoćno eliminisala Qbik rezultatom 4:0.

Finalna utakmica bila je prava rapsodija za Pljevlja, koja su sa ubjedljivih 5:1 porazila Murić company i zasluženo odnijela pobjednički pehar. Tokom meča, trojica najboljih igrača Pljevalja – Ivan Pejaković, Saša Bošković i Ivan Mijušković – postigli su golove koji su odlučili utakmicu već u ranoj fazi. Murić company nije uspjela da se vrati u igru, a Pljevlja su surovo kažnjavali svaku grešku.

U meču za treće mjesto, ekipa Dadi je dominirala protiv Qbik-a, slavivši sa ubjedljivih 7:0.

Pobjednička ekipa Pljevlja 04 DC light systems osvojila je novčanu nagradu od 4500 eura, dok je drugoplasiranoj ekipi Murić company pripalo 2500 eura. Ekipa Dadi, kao trećeplasirana, osvojila je 1500 eura, dok je ekipi Qbik, koja je zauzela četvrto mjesto, dodijeljena utješna nagrada od 500 eura.

Pored timskih nagrada, uručene su i individualne nagrade:
– Najbolji strijelac turnira: Đuro Mugoša (Dadi)
– Najbolji golman: Vasilije Gojačanin (Dadi)
– Najbolji igrač: Aleksandar Bošković (Pljevlja)
– Fer plej ekipa: Fans united

Posebno se ponosimo činjenicom da je sav prihod od kotizacija, u iznosu od 9000 eura, dodijeljen nevladinim organizacijama „Ljubičasti prijatelji“ i „Niste sami“, koje rade na poboljšanju uslova liječenja osoba sa epilepsijom i unaprjeđenju sistema inkluzije osoba sa autizmom.

– Želim da se zahvalim svim ljudima koji su svojim angažmanom doprinijeli realizaciji ovog događaja. Sistem takmičenja smo osmislili za 32 ekipe, ali zbog ogromnog interesovanja, morali smo ga proširiti na 64. Uspjeli smo da organizujemo događaj za pamćenje i već sada se radujemo narednoj godini, kada ćemo se truditi da turnir podignemo na još viši nivo – kazao je Miloš Antić Koordinator manifestacije iz Sekretarijata za sport.

Rezultate, foto i video sadržaje sa ovogodišnjeg turnira možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici  „Trofej Podgorice“. 

Fudbalsko ljeto u Podgorici: Počinje ”Trofej Podgorice”

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku