Pravda stigla: Ronaldo dobija 9,7 miliona eura od Juventusa

post-img Foto: Cristiano Ronaldo; Neomag
R.B. 18.04.2024. 10:08

Italijanski fudbalski div Juventus našao se pod pritiskom suda, budući da je naloženo da isplati bivšem igraču Kristijanu Ronaldu značajnu sumu novca na ime zaostalih plata za sezonu 2020/21. Prema saopštenju italijanskog pravosuđa objavljenom danas, Juventus će morati da isplati Ronaldu 9,7 miliona evra.

Ronaldo, čije su tri sezona u torinskom klubu ostavila neizbrisiv trag, prvobitno je tražio 19,5 miliona evra. Međutim, Sud za arbitražu odlučio je da smanji ovu sumu za 50 odsto, što je rezultiralo konačnom cifrom od 9,7 miliona evra, prenosi Beta-AFP.

Iz Juventusa zasad nema zvaničnih komentara o odluci suda. Međutim, klub je najavio da će uskoro objaviti zvanično saopštenje za javnost, što bi moglo pružiti dodatne detalje o situaciji.

Kristijano Ronaldo, poznat kao jedan od najvećih fudbalskih talenata današnjice, bio je takođe i finansijski uspješan tokom svoje karijere. Prema rangiranju američkog magazina Forbes, Ronaldo je bio najplaćeniji sportista u 2023. godini, sa impresivnom zaradom od 136 miliona dolara.

Nakon što je napustio Juventus, Ronaldo se pridružio engleskom klubu Manchester United, a trenutno nastupa za saudijski Al Nasr. Ova sudska odluka dodatno podvlači kompleksnost transfera i finansijskih obaveza koje prate velike igrače u svetu fudbala.

Izvor: Beta-AFP

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku