Predsjednik Milatović uručio zastave Luki Bakiću i Maji Rajković

post-img foto: Predsjednik Crne Gore
autor-img 24kroz7 24.08.2024. 15:43

Predsjednik Jakov Milatović priredio je ispraćaj crnogorskim paraolimpijcima na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

– Danas stojimo pred vama sa ponosom i zahvalnošću, svjesni vaših postignuća koja nadilaze sve granice i inspirišu nas. Jer, paraolimpizam nije samo sport, već mnogo više, to je najupečatljiviji simbol snage ljudskog duha. Hrabrošću, nepokolebljivošću i svojim primjerom svjedočite da ne postoje prepreke i da je moguće bez obzira na okolnosti, zalaganjem i upornošću, prevazići svako iskušenje i ostvariti snove – kazao je predsjednik Milatović.

Milatović je poručio da je mogućnost da se predstavlja svoja država na Paraolimpijskim igrama trenutak koji će ostati upisan ne samo u istoriji crnogorskog paraolimpizma, već i kao jedan od najponosnijih trenutaka u karijeri i životu.

– Svjesni smo da uloženi trud i postignuti rezultati, zahtijevaju izuzetnu posvećenost iza koje stoje godine mukotrpnog rada i odricanja, ali i trenuci sumnje. Međutim, vaša odlučnost, podrška tima, porodice, vjera u sebe i prevazišli su sve te izazove. Zbog toga je i obaveza države da prepozna probleme sa kojima se suočavate, da vas podrži i unaprijedi sportsku infrastrukturu, kako bi mogli da razvijate svoje vještine i postižete vrhunske rezultate – rekao je Milatović.

Milatović je stonoteniseru Luki Bakiću i atletičarki Maji Rajković uručio crnogorsku zastavu, koju će naši sportisti nositi na ceremoniji svečanog otvaranja Igara u Parizu.

– Draga Мајо, dragi Luka, zastava koju vam uručujem u ime Crne Gore, neka vam bude na ponos i inspiraciju, da vas podstakne da date sve od sebe, ostvarite svoj cilj i sve nas obradujete. Dragi naši paraolimpijci, Majo, Luka, Filipe i Milane, samo učešće na Paraolimpijskim igrama je već veliko ostvarenje i satisfakcija i kada izađete na borilišta, nastupajte hrabro i odvažno, braneći boje naše Crne Gore, a mi ćemo vas svim srcem pratiti i podržavati – poručio je Milatović.

Crnogorski sport osoba sa invaliditetom, osim Bakića i Rajković, predstavljaće i stonoteniser Filip Radović i strijelac Milan Đinović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku