Race fot the cure u subotu na Gorici

post-img Izvor: NVO Brini o sebi
autor-img 24KROZ7 26.09.2024. 19:00

Najveći sportski događaj u svijetu posvećen zdravlju žena Race for the cure® biće održan u subotu, 28. septembra, na brdu Gorica sa početkom u 12 sati. Organizator je NVO Brini o sebi.

Događaj se održava pod sloganom “Svakim korakom podržavamo jedni druge” i okupiće gotovo 1000 učesnika.

Race for the Cure® predviđa trku ili šetnju dužine 5km odnosno 3km.

– Sredstva prikupljena registracijom učesnika koriste se za podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke. U skladu sa tim, sredstva prikupljena registracijom učesnika ovogodišnjeg događaja biće opredijeljena za podizanje kvaliteta života žena oboljelih od karcinoma dojke, kroz organizaciju sportskih i fizioterapeutskih aktivnosti za žene koje su završile kliničku rehabilitaciju – naveli su organizatori.

Događaj okuplja žene koje su preživjele karcinom dojke ili su u procesu liječenja, kao i članove njihovih porodica, prijatelje, ali i sve zainteresovane građane, poznate ličnosti, društveno odgovorne kompanije, institucije i medije, koji žele pružiti svoj doprinos u podizanju svijesti o borbi protiv karcinoma dojke.

Pod licencom Think Pink Europe, NVO Brini o sebi, drugu godinu zaredom, organizuje ovaj događaj u Crnoj Gori.Inače, ove godine Race for the Cure® predstavlja uvod u  desetu kampanju za prevenciju karcinoma dojke “Pođi na kontrolu”, koju sprovodi ova nevladina organizacija.

Registracije za događaj otvorene su do samog dana trke i vrše se putem sajta www.raceforthecure.eu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku