Rakčević: Sjutrašnja sjednica Skupštine, ključni korak u spasavanju ŽRK Budućnost

post-img Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
autor-img 24kroz7 25.07.2024. 11:41

Zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, Luka Rakčević, putem društvene mreže Fejsbuk objavio je ključne informacije o planiranim potezima u vezi s Ženskim rukometnim klubom Budućnost. Rakčević je izrazio optimizam da će na sutrašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada biti odobreno preuzimanje i spašavanje ovog prestižnog kluba, što je, kako ističe, samo početak važnog procesa.

– Ukoliko sve bude kako treba, na sjutrašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada – baš kako smo od početka planirali – dobijamo zeleno svjetlo za preuzimanje i spašavanje Ženskog rukometnog kluba Budućnost – napisao je Rakčević. „Ponosan sam što sam dao doprinos da dođe do takve odluke, iako je ona – samo početak procesa koji moraju uslijediti.“

Rakčević je naglasio da će prvi korak u ovom procesu biti potpisivanje Ugovora između Kluba i Grada.

– Ova odluka, za koju očekujem jednoglasnu podršku svih članova Skupštine, treba da se formalizuje i stavi u funkciju – dodao je on.

Drugi korak odnosi se na stabilizaciju finansijske situacije kluba, za što će biti potrebna pomoć i drugih aktera. Rakčević je uvjeren da će svi prepoznati potrebu da Klub nastavi stazama uspjeha i stare slave.

Treći, i po njegovim riječima najvažniji korak, biće obezbjeđivanje trajnog finansiranja i rukovođenja Klubom kako bi ŽRK Budućnost „Više nikada ne bio u situaciji u kojoj je bio“. Rakčević je istakao važnost ovog kluba koji ove godine slavi 75. godišnjicu svog osnivanja.

– To dugujemo Klubu, Gradu i svim navijačima, jer Klub koji ove godine bilježi čak 75. godišnjicu svog osnivanja – nije zaslužio drugačiji odnos. NAPRIJED BUDUĆNOST!-  zaključio je Rakčević.

Ovaj potez predstavlja značajan korak u očuvanju i unapređenju sportskog naslijeđa glavnog grada, a ljubitelji rukometa sa nestrpljenjem očekuju realizaciju planiranih koraka i buduće uspjehe ŽRK Budućnost.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku