Samo jedan igrač bio je najbolji strijelac Eura i Mundijala: Danas ga Harry Kane može stići

post-img Harry Kane
Izvor: Klix.ba 14.07.2024. 08:00

Kapiten reprezentacije Engleske i najbolji njen strijelac u istoriji, Harry Kane, danas ima priliku da osvoji prvi trofej u karijeri, ali i da se okititi  priznanjem koje je tako rijetko u svijetu fudbala.

Kane iza sebe ima ponovo spektakularnu individualnu sezonu. Najbolji strijelac Evrope, najbolji strijelac Lige sampiona i najbolji strijelac Bundeslige. Međutim, trofeja i dalje nema.

Engleski kapiten danas će ponovo biti na “ivici” osvajanja trofeja jer će predvoditi selekciju u finalu Evropskog prvenstva protiv Španije.

 

No, osim što može osvojiti prvi trofej u karijeri, Harry Kane može ostvariti i impresivan podvig kakav je samo jednom viđen u istoriji fudbala. Naime, Kane može postati tek drugi igrač koji je osvojio Zlatnu kopačku i na Evropskom i na Svjetskom prvenstvu. Dosad je to jedino uspjelo legendarnom njemačkom napadaču Gerd Mülleru.

Kane je na ovom Evropskom prvenstvu, uprkos povredi leđa s kojom igra i koja ga je natjerala na injekcije tokom turnira, postigao tri gola i na diobi je prvog mjesta s Danijem Olmom, Codyjem Gakpom, Jamalom Musialom, Georgesom Mikautadzeom i Ivanom Schranzom. No, ukoliko postigne gol, izdvojit će se od svih fudbalera koji su ispali s turnira i u tom slučaju jedina prijetnja bi mu bio Dani Olmo, koji će danas biti na suprotnoj strani terena.

Očekivanja su velika, pritisak je ogroman, ali Harry Kane je pokazao da se može nositi s najtežim izazovima. Ako uspije postići gol i Engleska osvoji trofej, Kane će postati dio fudbalske legende, pridruživši se Gerd Mülleru kao jedini igrač koji je bio najbolji strijelac i na Euru i na Mundijalu.

Engleska javnost s nestrpljenjem iščekuje danasnji susret, nadajući se da će njihov kapiten konačno podići trofej i upisati se u istoriju svjetskog fudbala. Bez obzira na ishod, Harry Kane je već sada postao sinonim za upornost, talent i strast prema igri.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku