Sekretarijat za sport: Počele prijave za treće izdanje ”PG ping pong – Tenis stoni u tvojoj zoni”

1/6 Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
autor-img 24KROZ7 19.08.2024. 14:34

Ljeto u sportskoj Podgorici završeno je uspješno organizovanim finalnim turnirom ”Basketa u mom kvartu”, kao i programskom manifestacijom ”Školski sportski raspust”. Uskoro ćemo biti svjedoci završnice fudbalskog spektakla ”Trofej Podgorice” na Stadionu malih sportova, saopštili su iz Sekretarijata za sport.

Sa dolaskom kraja ljeta i početkom jeseni, Sekretarijat za sport Glavnog grada u saradnji sa STK ”Spin” pokreće treće izdanje popularnog sportskog događaja, ”PG Ping Pong – Tenis Stoni u Tvojoj Zoni”. Ova manifestacija predviđa organizaciju osam individualnih kvalifikacionih turnira – šest za muškarce i dva za žene – koji će se održati na četiri lokacije u Podgorici. Na svakom od ovih turnira biće postavljena po dva stola za stoni tenis, a učesnici će se takmičiti u grupama, sistemom ”svako sa svakim”.

Najbolji iz kvalifikacija izboriće se za učešće na finalnom turniru, koji će imati ekipni karakter. Nakon završetka kvalifikacija, biće organizovan žrijeb za formiranje osam ekipa sa po četiri člana (dva muškarca i dvije žene). Ekipe će se takmičiti u dvije grupe po četiri, a najbolje dvije iz svake grupe će se plasirati u polufinale, potom će se odigrati meč za treće mjesto i veliko finale.

Nagradni fond za ovogodišnji događaj je uvećan i iznosi 2000 eura, raspoređenih na sledeći način: 1000 eura za prvoplasiranu ekipu, 600 eura za drugoplasiranu i 400 eura za trećeplasiranu ekipu. Novost ove godine je i podrška firme ProfitApp u organizaciji turnira.

Pravo učešća imaju svi građani stariji od 16 godina, osim onih koji se nalaze među 50 najbolje rangiranih na domaćim ili međunarodnim stonoteniskim listama. Prijave se vrše isključivo putem emaila [email protected], uz obavezu navođenja ličnih podataka i željene lokacije za nadmetanje.

Turniri će se održati na sledećim lokacijama i datumima:

– 14. septembar (subota) – Njegošev park (dva muška turnira)
– 15. septembar (nedelja) – Sportsko-rekreativna zona 13. jul pored kružnog toka na Starom Aerodromu (muški i ženski turnir)
– 21. septembar – Blok 5 (stolovi u sklopu igrališta pored vrtića ”Sunce”, muški i ženski turnir)
– 22. septembar – Pobrežje (park pored Doma zdravlja, dva muška turnira)
– Finalni turnir 5. oktobar – Bemax park (Tološka šuma)

Iz Sekretarijata za sport pozivaju sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u ovom uzbudljivom sportskom događaju!

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku