“Sokoli” po prvi put igraju u Nikšiću. Stadion Sutjeske domaćin Velsu

post-img stadion FK Sutjaska
autor-img 24kroz7 27.08.2024. 18:20

Nikšić je, po prvi put, domaćin A timu reprezentacije Crne Gore u Fudbalu. Meč drugog kola Lige nacija protiv reprezentacije Velsa igra se 09. septembra na stadionu Sutjeske u Nikšiću sa početkom u 20.45h.

– Odluka je donijeta na osnovu nalaza inspekcije UEFA, izvršene od strane stručnjaka za održavanje terena, koji je ustanovio da teren Gradskog stadiona u Podgorici nije zadovoljavajućeg kvaliteta, te da predstavlja opasnost za bezbjednost i sigurnost igrača. Prilikom inspekcije uzeti su u obzir i radovi na zamjeni busena koji, pored svih napora JP ‘Sportski objekti Podgorica’ nisu dali željene rezultate i omogućili odigravanje utakmice na stadionu koji je bio domaćin svih dosadašnjih mečeva našeg nacionalnog tima – piše u saopštenju FSCG u kojem su naglasili da je Uefa izrazila zabrinutost za odigravanje utakmica petog i šestog kola Lige nacija u kojima će naša selekcija, u novembru, ugostiti reprezentacije Turske i Islanda, a sve zbog stanja u kojem se nalazi teren na stadionu “Pod Goricom”.

– Uefa je takođe izvršila inspekciju stadiona u Nikšiću i tom prilikom je konstatovano da se određeni segmenti stadiona moraju unaprijediti kako bi se zadovoljili uslovi za odigravanja utakmice nacionalnih timova – navode iz FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore je uputio apel JP “Sportski objekti Podgorica” i nadležnim organima Glavnog grada za hitno rješavanje problema na Gradskom stadionu i dovođenje terena u optimalno stanje za potrebe odigravanja utakmica nacionalne selekcije i Meridianbet 1. CFL.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku