EURO 2024 ANALIZA: Španija i Italija na putu ka vrhu tabele Grupe B na Evropskom prvenstvu

post-img EURO 2024 – Grupa B
autor-img 24kroz7 16.06.2024. 08:23

Rezultati prvog kola Grupe B:
ŠpanijaHrvatska 3:0
ItalijaAlbanija 2:1

Tabela:
1. Španija 3 3:0 +3
2. Italija 3 2:1 +1
3. Albanija 0 1:2 -1
4. Hrvatska 0 0:3 -3

Nakon odlične realizacije u prvom poluvremenu, Španija je zasluženo pobijedila Hrvatsku rezultatom 3:0. Hrvatska je sada suočena s izazovom da ostvari dobre rezultate protiv Italije i Albanije kako bi se oporavila u nastavku takmičenja.

U prvih 45 minuta meča, igrači su bili veoma oprezni i koncentrisani u odbrani, što je dovelo do malog broja uzbuđenja i samo dva udarca ka golu.

Rodri je iskoristio grešku odbrane Hrvatske i sjajnim dodavanjem pronašao Moratu, koji je postigao gol za Španiju. Nakon toga, Ruiz je još jednim golom udvostručio vođstvo, dok je Karvahal postigao treći gol u drugom minutu nadoknade.

Hrvatska je imala priliku da se vrati u meč preko Kovačića, ali je umesto toga primila još jedan gol iz sledećeg napada. I pored nekoliko prilika za povratak, Hrvatska nije uspela da postigne golove.

Italija je uspešno započela odbranu titule pobedom nad Albanijom, a meč je obilježio najbrži gol na evropskim prvenstvima postignut od strane Bajramija. Spaleti je postao najstariji italijanski trener na evropskim prvenstvima.

Italija je preokrenula rezultat u prvom poluvremenu i postigla dva gola prije pauze. Iako su imali inicijativu u drugom poluvremenu, nisu uspjeli da povećaju prednost. Albanija se čvrsto branila, ali je ipak izgubila meč.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku