Uspješan start trećeg izdanja “PG ping pong” turnira na Starom aerodromu

post-img
autor-img 24KROZ7 16.09.2024. 10:49

Prvi turnir trećeg izdanja manifestacije „PG Ping Pong – tenis stoni u tvojoj zoni!“, koju Sekretarijat za sport Glavnog grada realizuje u saradnji sa STK Spin, održan je juče u sportsko-rekreativnoj zoni „13. jul“ na Starom Aerodromu. Uprkos kiši koja je povremeno prekidala događaj, 16 takmičara uspješno je odigralo svoje mečeve u borbi za četiri mjesta koja vode na završni turnir.

Takmičari su bili podijeljeni u četiri grupe i igrali su po sistemu „svako sa svakim“ na jedan dobijeni set do 15 poena, a po dva najbolja iz svake grupe izborila su prolaz u eliminacionu rundu.

U prvom meču za prolaz u finale, Duško Kostić je pobijedio Rada Vukaševića rezultatom 15:12, dok je Nikola Ilić savladao Darka Rosandića sa 15:13. Na drugom stolu, Duško Lazović je nadigrao Bekira Salkovića sa 15:5, dok je Samir Hodžić, u pravom dramatičnom okruženju, pobijedio Josipa Smolovića „zlatnim“ poenom, rezultatom 15:14.

Naredne subote, 21. septembra, u Bloku 5 igraće se muški i ženski turnir, dok će u nedjelju, 22. septembra, biti održana dva muška turnira na Pobrežju.

Kvalifikacije će biti zaključene sa dva muška i jednim ženskim turnirom 28. septembra (subota) u Njegoševom parku, nakon čega će biti poznata 32 učesnika finala, koje je planirano za 5. oktobar u Bemax parku.

Kvalifikanti će biti podijeljeni u 8 ekipa od po 4 člana (tri muškarca i žena), koji će se boriti za nagradni fond od 2000 eura (1000 eura za pobjednike, 600 eura za drugoplasirane i 400 eura za trećeplasirane).

Svi građani i građanke koji su navršili 16 godina imaju pravo da se prijave za nastup na kvalifikacionim turnirima, pod uslovom da se ne nalaze među 50 najbolje rangiranih takmičara na domaćim ili internacionalnim stonoteniskim rang listama.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku