Vasilije Adžić o debiju za A reprezentaciju: Emocije su nikad jače i ljepše

post-img foto: Vasilije Adžić
autor-img 24KROZ7 22.08.2024. 19:13

Izgleda da je došao momenat za Vasilija Adžića i toliko čekani debi u dresu seniorske reprezentacije Crne Gore.

Mladi vezista, koji je ljetos u velikom transferu napustio Budućnost i prešao u Juventus, na spisku je selektora Roberta Prosinečkog za septembarske duele u Ligi nacija – na Islandu 6. i protiv Velsa kod kuće 9. septembra.

Adžić je trenutno van tima Juvea zbog povrede koju je zaradio na pripremama, ali ne krije da jedva čeka da debituje za „hrabre sokole”:

„Nastupi za nacionalne selekcije, počevši od U17, preko U19 i U21, kod mene su uvijek izazivali posebnu emociju. Sada, kada sam prvi put dobio poziv za A reprezentaciju, emocije su nikad jače i nikad ljepše!”, napisao je Adžić na Instagramu.

„Čast, zadovoljstvo, sreća, ponos! Vjerovao sam da ću jednog dana doći u priliku da budem dio našeg najboljeg tima, svih ovih godina vrijedno i predano radio na tome. Poziv je korak do ostvarenja sna, nastupa u dresu seniorske reprezentacije Crne Gore! Radujem se početku septembra i treninzima sa „sokolima”, napisao je Adžić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vasilije Adžić (@_vasilije10)

O Adžiću je nedavno pričao i trener Juvea Tijago Mota koji je potvrdio da od njega očekuje mnogo.

„Vasilije trenira jako dobro. Riječ je o fudbaleru koji je tehnički, fizički, a posebno mentalno veoma spreman. Moj utisak je da imamo fudbalera koji može da postane mnogo bitan u budućnosti. Od njega zavisi da li će igrati sa nama ili ne”, kazao je Mota.

A šta o Adžiću misli selektor Prosinečki?

„On je najveći talenat crnogorskog fudbala – impresivan je. Radi se o kompletnom veznom igraču – pokretljivom i raznovrsnom. Nije kao Predrag Mijatović – više je ofanzivni vezni, poput Zvonimira Bobana. Jak je fizički i tehnički, dobar u postavljanju, okretanju, šutiranju… Zaista se radi o momku koji je budućnost Crne Gore, naravno ako bude mudro vođen kroz karijeru”, istakao je početkom avgusta Prosinečki.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku