Završen kvalifikacioni turniri “PG Ping Pong”: Iz Njegoševog parka još 12 finalista

post-img Foto: Sekretarijat za sport Glavnog grada
autor-img 24KROZ7 30.09.2024. 10:12

Prošle subote, Njegošev park bio je domaćin završnim kvalifikacionim turnirima stonoteniske manifestacije “PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”, koju treći put organizuju Sekretarijat za sport i STK Spin. Turniri su privukli veliki broj ljubitelja stonog tenisa, a borba za ulazak u finale bila je izuzetno uzbudljiva.

Na prvom muškom turniru, 16 takmičara podijeljenih u četiri grupe takmičilo se prema sistemu “svako sa svakim”. Dva najbolja iz svake grupe plasirala su se u eliminacionu rundu. U uzbudljivim duelima, Milan Drobnjak pobijedio je Aleksandra Đonovića rezultatom 15:10, dok je Marko Pešić savladao Vladimira Ivanovića 15:7. Filip Popović je ostvario pobjedu nad Lazarom Rajčićem rezultatom 15:6, dok je Nikola Popović bio bolji od Demira Hadžiajlagića, završivši meč sa 15:8.

Na drugom muškom turniru, takmičilo se također 16 igrača, a osam najboljih iz grupne faze prošlo je u baraž. Aleksa Ivanović, Miloš Mrdak, Darko Šćekić i Sreten Čalović obezbijedili su svoja mjesta za “Bemax park”, svako u svojim uzbudljivim mečevima.

Ženska konkurencija nije bila ništa manje uzbudljiva. 12 igračica podijeljenih u četiri grupe takmičilo se za prolazak u četvrtfinale. Natalia Podlesnaia, Jelka Drinčić, Tara Lutovac i Tamara Martinović izborile su se za finale, pri čemu je Tamara dobila priliku putem “wild carda”, jer se njena rivalku, Ivanka Simonović, nije mogla takmičiti zbog privatnih obaveza.

Na osnovu rezultata kvalifikacionih turnira, 12 finalista pridružilo se kvalifikantima sa prethodnih pet turnira, čineći ukupan broj finalista 32. Organizatori će u utorak upriličiti žrijeb, prema kojem će finalisti biti raspoređeni u 8 ekipa, sa po četiri člana (tri muškarca i jedna žena). Ekipe će se takmičiti u grupama A i B, a najbolje dvije iz svake grupe proći će u polufinale.

Nagrada za najbolji tim iznosi 1000 eura, dok su drugoplasirani i trećeplasirani timovi nagrađeni sa 600 i 400 eura. Sponzor manifestacije, ProfitApp, obezbijedio je i besplatne termine za trening, omogućavajući finalistima dodatnu pripremu u dvorani Verde.

Finalni turnir, ako vremenski uslovi dozvole, planiran je za subotu, 5. oktobra, u “Bemax parku” u Tološima, sa početkom u 12 časova. Ovaj događaj predstavlja vrhunac stonoteniskih takmičenja u Podgorici i priliku za ljubitelje sporta da uživaju u talentu i veštinama najboljih takmičara.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku