ŽRK Budućnost i zvanično vraćen Podgorici

post-img sa potpisivanja sporazuma o preuzimanju ŽRK Budućnost foto: Glavni grad Podgorica
autor-img 24kroz7 15.08.2024. 18:22

Evropski rukometni velikan i simbol Podgorice ŽRK Budućnost zvanično je vraćen Glavnom gradu nakon potpisivanja Ugovora o preuzimanju osnivačkih prava od strane gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i osnivača ŽRK Budućnost.

– Preuzimanjem ŽRK ,,Budućnost“ u veoma teškom trenutku za klub, pokazali smo odgovornost, ali i brigu za ovaj sportski kolektiv sa dugom i bogatom tradicijom. Budućnost predstavlja posebnu vrijednost za Podgoricu, ali i za cijelu Crnu Goru i ne mogu da ne prokomentarišem da sport u našoj državi nije zaobišla politika i da su partijski interesi veoma često bili artikulisani unutar sportskih klubova. Možda je ŽRK Budućnost upravo jedan od takvih primjera – kazala je gradonačelnica Injac.

– Ipak, predsjednica Skupštine Glavnog grada, dr Jelena Borovinić Bojović i ja smo odlučile da podržimo klub u ovakvom trenutku i pokrenemo inicijativu kako bi Glavni grad preuzeo osnivačka prava sa ciljem da stabilizujemo prilike i da ovaj klub u narednom periodu bude mjesto za mnoge mlade djevojke i žene koje su talentovane da igraju rukomet i da ŽRK Budućnost ponovo bude ponos i brend Glavnog grada i Crne Gore. Uvjerena sam da je ulaganje u sport i mlade ključno za jedan grad i državu te u tom smislu je ova odluka važna uprkos tome što je nosila određenu političku težinu i što su neki ljudi željeli da je na taj način iskoriste. Ipak, smatram da je mnogo važniji cilj i svrha ove odluke, a to je da se preuzme klub i da se stvore uslovi kako bi se u narednom periodu puno bolje i afirmativnije radilo na promociji ženskog rukometa i kako bi klub ponovo doživio staru slavu – dodala je ona.

Izvršna direktorica ŽRK Budućnost Maja Bulatović, zahvalila je Oliveri Injac, predsjednici Skupštine Jeleni Borovinić Bojović i zamjeniku Luki Rakčeviću jer su veoma brzo, u najtežem trenutku za klub od njegovog postojanja, reagovali i spasili klub.

– Klub je spašen i po mom mišljenju sad ima veliku sigurnost i stabilnost kako više nikad ne bi došao u situaciju u kakvoj je bio do sad. Zahvalila bih se i svim odbornicima koji su nam dali podršku i pokazalo se na sjednici Skupštine Glavnog grada da je ŽRK Budućnost veliki brend Crne Gore. Danas je formalno završena procedura oko preuzimanja ŽRK Budućnost i možemo sa ponosom reći da je od danas Glavni grad 100% vlasnik kluba – dodala je Bulatović.

Podsjećamo da se ŽRK Budućnost, nakon iznenadnog odlaska generalnog sponzora našao u teškoj situaciji – bezizlaznoj. Klub je bez novca i bez budućnosti, a jedino rješenje je upravo bila pomoć Glavnog grada. ​

Na sjednici gradskog parlamenta donešena je odluka kojom je prihvaćen predlog zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića o preuzimanju osnivačkih prava nad ŽRK Budućnost.

Osim ŽRK Budućnost, Glavni grad je u prethodnom periodu preuzeo Plivački vaterpolo klub Budućnost i tom priikom su izrazili želju da će svi sportski kolektivi u narednom periodu ostvariti značajne rezultate na domaćim i inostranim takmičenjima i na taj način najbolje predstavljati Podgoricu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku