Benedikt Kamberbeč u novoj Netfliks seriji Erik koja kreće krajem maja

post-img foto: printscreen eric benedict cumberbatch
izvor: mulj.net 03.05.2024. 12:30

Benedikt Kamberbeč glumi u novoj Netfliksovoj limitiranoj seriji Erik. On glumi lutkara koji očajnički traži svog nestalog sina.

Predstavljen je i trejler nove serije u kom vidimo New York 1980-ih i Kamberbeča koji glumi Vinsenta, vodećeg lutkara i tvorca popularne dječje televizijske emisije Good Day Sunshine.

Kad Vinsentov sin Edgar nestane, njegov svijet se mijenja iz korjena. Opsjednut Edgarovim crtežima lutke plavog čudovišta po imenu Erik, Vinsent postaje uvjeren da je jedini način da se njegov sin vrati kući da lutku prikaže na TV-u.

– Erik duboko zaranja u Veliku jabuku iz 1980-ih, bori se sa rastućim stopama kriminala, sistemskom korupcijom, endemskim rasizmom, zaboravljenom nižom klasom i epidemijom AIDS-a, razotkrivajući podjele koje vladaju između roditelja koji traže svoje dijete, detektiva koji se bori sa sistemom i izgubljenog dječaka koji se možda nikad neće vratiti kući”. Serija postavlja pravo pitanje “gdje leže prava čudovišta”.

Premijera serije Erik je zakazana za 30. maj na Netfliksu. Osim dobro poznatog Kamberbeča glume i: Gabi Hofman, MeKinlei Belčer III, Dan Fogler i Klark Peters.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku