Crnogorski bend Pojačano prisustvo u polufinalu Nagrade Milan Mladenović 2024

post-img Pojačano prisustvo -Jelena Laban, Pavle Prelević i Ilija Gajević
24kroz7 08.07.2024. 18:02

U polufinalu izbora za Nagradu Milan Mladenović 2024. nalazi se 42 pesme od ukupno 318 prijavljenih, a među polufinalistima je i crnogorski alternativni rok sastav Pojačano prisustvo. Žiri sačinjen od Anje Rupel, Dubravka Jagatića, Maxa Juričića, Nikole Vranjkovića i Svetlane Đolović odabrao je finaliste koji će se takmičiti za prestižnu nagradu koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića.

Zadužbina Milana Mladenovića nedavno je saopštila da je crnogorski alternativni rok sastav Pojačano prisustvo uspio da se plasira u polufinale prestižnog izbora za Nagradu Milan Mladenović 2024. Žiri sastavljen od istaknutih muzičkih stručnjaka Anje Rupel iz Slovenije, Dubravka Jagatića, Maxa Juričića iz Hrvatske, Nikole Vranjkovića i Svetlane Đolović iz Srbije, odabrao je 42 pjesme od ukupno 318 prijavljenih na ovogodišnjem konkursu.

Pojačano prisustvo, tročlani sastav iz Podgorice koji čine Jelena Laban, Pavle Prelević i Ilija Gajević, prepoznat je po svojoj autentičnoj muzici i originalnom stvaralaštvu. Njihov debitantski album “U mojoj kući”, objavljen krajem prošle godine, dobio je pohvale od kolega sa kulturne scene. Ovaj bend je svojim jedinstvenim zvukom osvojio srca slušalaca i postao prepoznatljivo ime na muzičkoj sceni regiona.

Među ostalim polufinalistima za Nagradu Milan Mladenović su i bendovi i izvođači poput Daze, Kruz Roudi, Moira, Magnituda, Lu, Lennie, Fiction, Sitzpinker, Weird Fishes, VIS Škofja Loka, MRFY, Astrid & The Scandals i mnogi drugi. Svaki od ovih umjetnika predstavlja bogatstvo muzičke scene sa ex Yu prostora i donosi svoju jedinstvenu viziju i energiju u muzički svijet.

Ova godina takmičenja za Nagradu Milan Mladenović obećava da će biti posebno uzbudljiva i inspirativna, sa širokim spektrom muzičkih žanrova i talentovanih izvođača koji se takmiče za prestižnu nagradu. Publika širom regiona sa nestrpljenjem očekuje finalnu odluku žirija i proglašenje pobjednika, čiji će se rad i talenat nastaviti da žive kroz muziku i inspirišu nove generacije muzičara.

Žiri će uskoro odabrati 12 finalista koji će se naći na zvaničnoj CD kompilaciji, a pobjednika Nagrade Milan Mladenović proglasiće se 21. septembra, na dan rođenja legendarnog frontmena grupe EKV, čiji je lik i dJelo inspiracija i pokretač ovog prestižnog priznanja. Nestrpljivo se očekuje dalji razvoj događaja i finalni ishod ovog uzbudljivog takmičenja, dok se muzička scena regiona raduje novim dostignućima i talentima koji se ističu na ovom prestižnom takmičenju.

POVEZANI ČLANCI
Rasprava (1)
S
Sirijus
08.07.2024.
strasna ekipa
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku