Druga sezona “Kuće zmaja” već obara rekorde, a stiže još jedan nasljednik “Igre prijestolja”

post-img ‘House of the Dragon’ Season 2 – Foto: Liam Danil//HBO
24kroz7 19.06.2024. 23:10

Premijera druge sezone serije “Kuća zmaja” je postavila nove standarde gledanosti, obarajući rekorde u istoriji, kako je objavio Vorner Bros. Discoveri u utorak. Serija “Dragon House” je svoj debi imala 21. avgusta 2022. na HBO Max-u, privukavši impresivnih 10 miliona gledalaca na svim dostupnim platformama. Nedeljna premijera druge sezone donijela je 7,8 miliona gledalaca na Max-u i linearnom HBO-u, dok je svaka epizoda prve sezone na kraju dostigla oko 29 miliona gledalaca.

Saradnja između HBO Max-a i Discoveri+ započela je prije nešto više od godinu dana, sa Discoveri+ i dalje dostupnim kao samostalnom uslugom za strimovanje, iako nešto manje popularnom. Max se ističe kao platforma koja se razlikuje od HBO Max-a, a promjena imena kojom je izbačen HBO bila je pokušaj da se naglasi da se servis za strimovanje sada sastoji od Varner Bros. Brend Discoveri, a ne samo od sadržaja prestižne TV kompanije HBO.

Pored toga, Vorner Bros. Discoveri je nedavno najavio početak produkcije nove serije prekvela “Igre prestola” pod nazivom “Vitez od sedam kraljevstava”, čija radnja se odvija 100 godina prije događaja u originalnoj seriji, čineći je prethodnicom serije “Kuć zmaja”. “Vitez od sedam kraljevstava” je adaptacija romana Džordža R. R. Martina “Vitez iz hedgea”.

Prva slika Petera Claffeya kao Ser Duncana Visokog u ‘Vitezu sedam kraljevstava’.

U središtu ove nove serije su dva neustrašiva junaka u Vesterosu: mladi, naivni, ali hrabri vitez Ser Dankan Visoki (Peter Claffei) i njegov vjerni štitonoša Ego (Dekter Sol Ansell). Radnja se odvija u vrijeme kada Targarijenova dinastija i dalje drži Gvozdeni presto, a sjećanje na posljednjeg zmaja još uvek živi. Ova dva prijatelja očekuju velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi.

Uz pomenute glavne likove, u seriji “Vitez od sedam kraljevstava” igraju i Fin Benet (kao Aerion Targarjen), Berti Karvel (Belor Targarjen), Tanzin Kraford (Tansel), Danijel Ings (Ser Lionel Barateon) i Sem Spruel (Maekar Targarjen).

Režiju tri epizode svaka od šest će potpisati Oven Haris i Sara Adina Smit, dok su scenario napisali Džordž R. R. Martin i Ira Parker. Izvršni producenti serije su Rajan Kondal, Vins Džerardis, Oven Haris i Sara Bredšo, obećavajući publici još jedno spektakularano putovanje u svijet Vesterosa.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku