Dvaput je pokušao samoubistvo zbog nje: Ljubavna priča Frenka Sinatre i Ave Gardner

post-img
24kroz7 07.06.2024. 22:00

Frank Sinatra nije bio poznat po vjernosti svojoj prvoj supruzi, Nensi Barbato. Ipak, nikada nije pomišljao da je napusti, sve dok nije upoznao Avu Gardner, ženu koja će zauvijek promijeniti njegov život. Njihova ljubavna priča započela je kada su se upoznali dok je Ava imala samo 18 godina i bila udata za Mikija Runija. Sinatra ju je tada vidjeo kao jednu od najlepših žena, ali nije slutio da će im sudbina ponovo ukrstiti puteve.

Frank Sinatra i Nensi Barbato
Miki Runi i Ava Gardner

Skoro šest godina kasnije, nakon Avinog razvoda od Runija i njenog drugog supruga Artija Šoa, Sinatra i Gardner su se sreli na zabavi. Te noći su proveli zajedno, ali nije došlo do intimnosti, što je samo povećalo njihovu zajedničku fascinaciju.

Ava Gardner i Arti Šo

– Oboje smo bili ljubomorni, impulsivni. Kad izgubim živce, onda je gotovo. I on takođe- opisala je Ava njihovu strastvenu vezu.

U početku, Gardner nije vjerovala da će Sinatra ostaviti svoju suprugu zbog nje, ali on je to zaista učinio. Doveo je Avu u kuću gdje je živio sa Nensi i pred njom zatražio razvod. Njihova veza bila je ispunjena zabavama, alkoholom, cigaretama, muzikom, ali i neizmjernom ljubomorom i posesivnošću. Voljeli su se strastveno, mrzjeli samoću, i oboje su imali strah od smrti.

Frenk Sinatra i Ava Gardner

Vjenčali su se 1951. godine, Sinatra je tada imao 35, a Gardner 28 godina. Iako je bila luda za Sinatrom, poznato je da ga je varala, posebno tokom svojih putovanja zbog posla. Ava je mrzjela samoću i stalno je tražila društvo, čak i među članovima filmskog seta.

– Muškarac koji bi se zaljubio u nju, ona bi mu uzvratila, ali brzo bi gubila interesovanje –  otkrio je jedan njen poznanik.

Njihova veza bila je burna, ispunjena svađama i ljubomorom. Bacali su stvari jedno na drugo, vrištali, ali su i dalje ostajali zajedno. Sinatra se stalno bojao da će je izgubiti, dok je Gardner bila na vrhuncu svoje slave.

Na kraju, Gardner je odlučila da je vrijeme za razvod. Navodno je rekla Sinatri da je više ne može seksualno zadovoljiti, što ga je dovelo do očaja i dva pokušaja samoubistva. Nakon razvoda 1957. godine, Gardner je izjavila – Bila sam najsrećnija kada sam bila udata za Frenka. Ako bih se ponovo udavala, bilo bi to za njega –

Ava Gardner je preminula 1990. godine, a Sinatra osam godina kasnije. Njegova ćerka Tina kasnije je otkrila da nikada nije preboljeo smrt fatalne glumice.

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku