Korisnici bijesni na Netflix zbog nove odluke, dio njih prijeti prekidom pretplate

post-img Netflix
Tech Radar 01.05.2024. 19:42

Korisnici su i ranije bili ljuti zbog nekih odluka ove kompanije, poput zabrane dijeljenja lozinki, ali čini se da je novi potez nekima bio kap koja je prelila čašu.

Netflix je u posljednje vrijeme uveo brojne izmjene na svom videoservisu, poput uvođenja modela koji uključuje prikaz oglasa, te zabranu dijeljenja lozinki među korisnicima. Mnogi su negodovali zbog takvih odluka, no na kraju se pokazalo da su one, barem što se Netflixa tiče, pun pogodak, jer su uticale na rast broja pretplatnika i, naravno, prihode kompanije.

Nakon što je kompanija za određena tržišta najavila novi paket koji uključuje prikaz oglasa, a koji je jeftiniji u odnosu na ostale pakete, iz Netflixa su prvo novim korisnicima u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD-u onemogućili pretplatu na osnovi pretplatnički model koji ne uključuje oglase, a nakon toga su najavili kako će taj model u potpunosti ukinuti i za trenutne korisnike.

Korisnicima tog modela u Velikoj Britaniji, Australiji i Kanadi, Netflix je nedavno počeo slati mejlove u kojima ih obavještava da podrška za osnovni pretplatnički paket prestaje 4. juna, te da će ih tog dana automatski prebaciti na pretplatnički model koji uključuje i oglase.

Iako su iz Netflixa korisnicima pokušali objasniti sve prednosti tog novog modela, mnogi su negodovali, kako naglašavaju na “Tech Radaru”, svoje nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama na kojima su najavili i da će prestati plaćati pretplatu za taj videoservis.

Kao spomenute prednosti iz Netflixa su tako korisnicima objasnili da je paket na koji će ih prebaciti jeftiniji i iznosi 4,99 funti mjesečno, u odnosu na 7,99 funti mjesečno koliko sada plaćaju za najjeftiniji paket. Osim niže cijene, pretplatnički paket s oglasima donosi i veći kvalitet slike (1080p u odnosu na 720p) te će korisnici u isto vrijeme moći gledati filmove, serije i dokumentarce Netflixa na dva uređaja, umjesto na jednom kao i do sada.

S obzirom na to da su korisnici Netflixa tokom svih ovih godina navikli na određene standarde i iskustvo koje ne uključuje ometanje oglasima, čini se kako će većini dosadašnjih korisnika više odgovarati paket standardne pretplate bez reklama. A mjesečna pretplata za takav paket iznosi 10,99 funti, pa je jasno zašto je dio korisnika frustriran i zašto, barem na društvenim mrežama, prijete bojkotom i prestankom plaćanja pretplate.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku