Netfliks pokušava da restrukturira poslovanje

post-img Netflix
izvor: Portal analitika 21.04.2024. 18:00

Posljednjih mjeseci Netfliks je preduzeo korake da proširi, pa čak i radikalno restrukturira poslovanje u nastojanju da ostvari profit.

Prošle godine, Netflix je rizikovao i primorao korisnike koji dijele lozinku da kreiraju sopstvene naloge, i to se na kraju isplatilo, prenosi Capital.ba.

Dominantni igrač na tržištu striminga je tako dodao više od devet miliona pretplatnika u prva tri mjeseca ove godine, dostigavši rekordnih 269,6 miliona pretplatnika.

“Dodao je više pretplatnika nego što su mnogi analitičari očekivali. To signalizira da je dijeljenje lozinke češće nego što se ranije mislilo, jer Netfliks nastavlja da pretvara gledaoce freeloader-a u korisnike koji plaćaju”, rekao je viši analitičar eMarketera, Ros Benes.

Iako je povećanje broja pretplatnika nadmašilo procjene Volstrita, kompanija je ponovo prijavila pad rasta u odnosu na izvještaj za četvrti kvartal, kada je Netfliks dodao 13 miliona pretplatnika.

Netfliks je u četvrtak objavio da planira da prestane da objavljuje kvartalne podatke o pretplatnicima naredne godine.

Kompanija je prijavila prihod od 9,37 milijardi dolara i zaradu po akciji od 5,28 dolara za prvi kvartal, što je premašilo procjene Volstrita.

Međutim, akcije, koje su ove godine bile omiljene na Volstritu, pale su u trgovanju poslije radnog vremena.

Analitičari kažu da je veliki dio prethodnog rasta i uspjeha kompanije proizašao iz njenog starog, dobro uspostavljenog poslovnog modela. Posljednjih mjeseci Netfliks je preduzeo korake da proširi, pa čak i radikalno restruktuiše svoje poslovanje u nastojanju da ostvari profit.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku