Otkrivena nova glumačka imena za nastavak filma “Gladiator” – Ko će igrati glavnu ulogu

1/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
2/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
3/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
4/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
5/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
6/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
7/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
8/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
9/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
10/10 Gladiator II -Foto: Aidan Monaghan, Cuba Scott, Paramount Pictures
Izvor: Grazia 07.07.2024. 09:00

Nastavak kultnog filma “Gladiator” koji je zacimentirao svoje mjesto u filmskoj istoriji, spreman je da oduševi publiku novim avanturama, intrigama i epskim borbama. Film koji se gledao “milion puta na TV-u”, kako ga mnogi opisuju, vraća nas u svijet Rimskog Carstva gdje se sudaraju snaga, strast i osveta.

Paul Mescal, talentovani glumac koji je osvojio srca gledalaca ulogom u seriji “Normal People”, zauzima ulogu Luciusa Verusa, sina bivšeg cara i nekadašnjeg nasljednika carstva. Nakon mirnog 15-godišnjeg boravka u Numidiji sa svojom porodicom, Luciusov svijet se preokreće naglavačke kada ga rimski vojnici, pod komandom Marca Acaciusa kojeg briljantno tumači Pedro Pascal, prisile da se ponovno suoči s surovom realnošću života gladijatora. Ova priča obećava uzbuđenje, akciju i duboke moralne dileme koje će gledaoce držati prikovane uz svoje ekrane.

 

Uz Paul Mescala, u filmu “Gladiator II” vidjet ćemo i neke od najvećih legendi filmske industrije poput Denzela Washingtona, Connie Nielsen i Dereka Jacobija, čija će gluma dodatno obogatiti već impresivnu glumačku postavu. Lucius se suočava s izazovom svrgavanja sadističkog cara Caracallu, kojeg sjajno dočarava Fred Hechinger, te njegovog okrutnog saveznika cara Getu, kojeg igra Joseph Quinn. U ovom filmu, politika je jednako prljava kao i mačevi koji sijeku u arenama. Luciusova borba za pravdu postaje simbol hrabrosti i upornosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Ekskluzivne fotografije sa seta otkrivaju nam samo djelić onoga što nas očekuje u bioskopu ovog novembra. Spektakularne scene, duboka emotivna povezanost likova i napeta politička intriga čine ovaj film nezaobilaznim ostvarenjem za sve ljubitelje filmske umjetnosti.

Uživajte u svakom trenutku ovog filmskog remek-djela i budite spremni na nezaboravno putovanje u prošlost, gdje hrabrost, čast i ljubav pobjeđuju sve prepreke.  Ovaj filmski hit obećava da ostavi dubok trag u kinematografiji.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku