Ovo je razlog zašto je Džulija Roberts odustala od Zaljubljenog Šekspira

post-img Julia Roberts
D.V. 05.04.2024. 18:30

Džulija Roberts, jedna od najpopularnijih glumica Holivuda, odustala je od uloge u oskarom nagrađenom filmu Zaljubljeni Šekspir, koji je kasnije nominovan za trinaest Oskara, a osvojio ih je sedam.

Gvinet Paltrou je zamijenila Džuliju u ovom ostvarenju, a za svoju ulogu nagrađena je oskarom za najbolju glavnu glumicu.

Džulija Roberts je, nakon uspjeha filma “Zgodna žena”,  postala jedna od najtraženijih holivudskih glumica devedesetih i prvi izbor brojnim producentima koji su radili na romantičnim komedijama.

O procesu stvaranja ovog filmskog hita govorio je jedan od producenata Edvard Zvik koji u eseju opisuje snimanje Zaljubljenog Šekspira, te otkriva da je Robertsova bila glavni izbor za ulogu Viole, a njena zainteresovanost za film dovela je do toga da je studio Universal Pictures pristao da finansira projekat.

Uzevši učešće na audiciji postala je  opsjednuta idejom da Šekspira igra Danijel Dej Luis.

“On je briljantan, zgodan i intenzivan. Takođe, jako je smiješan. Jesi li vidjeo njegovu izvedbu u “Sobi s pogledom”? Glumio je i u adaptacijama Šekspirovih djela. Zar ne misliš da bi on bio savršen? Mogu da ga nagovorim da prihvati ulogu”.

Međutim, kako se Danijel Dej Luis potpuno posvetio snimanju filma “U ime oca”, te kako nijedan drugi glumac nije ispunio očekivanja, Robertsova je odustala od projekta, a Universal Pictures odbacio je film na koji je do tada potrošio oko šest miliona dolara.

24kroz7

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku