Povratak “The Jinxa”: Novi detalji o Durstovim zločinima u drugom dijelu dokumentarca

post-img “The Jinx – Drugi dio”
24kroz7 21.05.2024. 09:00

Kada je HBO objavio šestodjelni dokumentarac The Jinx 2015. godine, bilo je jasno da je to jedan od najboljih dokumentarnih filmova o pravom zločinu ikada. The Jinx prati mogula za nekretnine, čuvenog Roberta Dursta. Već deceniju je umiješan u seriju neriješenih ubistava, od kojih je jedno i njegova supruga Ketlin Mekormak. Dokumentarac sadrži detaljnu analizu slučajeva, uključujući intervjue sa samim Durstom.

Mislili smo da je to to iz dokumentarca, ali svi su se iznenadili kada je najavljen drugi dio.

Prvi dio
Nakon što su skoro deceniju proveli istražujući Durstove tada navodne zločine, filmofili su odlučili da naprave drugi dio. Međutim, mnogo toga se promijenilo od 2015. Slučaj oko Roberta Dursta je zaista nevjerovatan. Dakle, bio je osumnjičen za ubistvo supruge, koja je nestala još 1982. godine, zatim za ubistvo komšije Morisa Bleka i najbolje prijateljice Suzan Berman. Sve ovo je obrađeno u prvom dijelu dokumentarca.

Za one koji ne znaju, tvorac Jinx-a Endrju Džerecki režirao je film „Sve dobre stvari“ po Robertu i Ketlin Durst 2010. sa Rajanom Goslingom u glavnoj ulozi zloglasnog mogula za nekretnine. Durstu se dopao film, pa  je kontaktirao Džereckog, što je rezultiralo snimanjem dokumentarca. Jinx je razlog za kasnije hapšenje Dursta.

Tokom snimanja dokumentarca intervjuisan je i posinak Suzan Berman,  On je otkrio pismo koje je Durst napisao svojoj maćehi 1999. godine. Sadržalo je istu štamparsku grešku kao i pismo koje je Suzanin ubica poslao policiji da pronađe njeno tijelo. Beverly Hills je na oba dokumenta napisan kao „Beverley Hills“. Ovo je umiješalo Dursta u ubistvo, a Džerecki i njegova filmska ekipa odnijeli su pismo u policijsku upravu Los Anđelesa. Durst je uhapšen zbog ubistva prije emitovanja poslednje epizode ​​Jinx-a.

Ta poslednja epizoda je ona koja je najviše odjeknula jer je u njoj Durst priznao ubistva koja je počinio misleći da mu je mikrofon isključen.

Drugi dio
Novi dio dokumentarca obuhvata period od osam godina od izlaska prvog dijela. U dokumentarcu ćemo vidjeti kakve su posledice po Dursta, ali čini se i da su neki njegovi prijatelji bili spremni da ignorišu zločine samo zbog njegovog bogatstva. Dokumentarac  ponovo ima šest epizoda. Durstov pokušaj bjekstva je takođe  pokriven, neke nove i skrivene informacije su otkrivene, Durstovi zatvorski pozivi se čuju i neki ljudi su intervjuisani po prvi put.

I ovoga puta iza dokumentarca stoji Endrju Džerecki , a prva epizoda stigla je na HBO Max.  Donosimo vam trejler za najuzbudljiviji dokumentarac o istinitom zločinu na našim malim ekranima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku