Кatnić poslao pismo i Vladimiru Novoviću: Da me bez odlaganja opet saslušate

post-img Foto: Pobjeda
Pobjeda 28.04.2024. 11:19

U posebnom pismu glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, koje je poslao da ga objavi Pobjeda, bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić piše Novoviću i zahtijeva da bude što hitnije pozvan u Specijalno državno tužilaštvo kako bi dopunio izjavu koju je dao 14. aprila.

Pobjeda je integralno objavila Katnićevu poruku:

Zahtjev

Da me bez odlaganja pozovete u Specijalno državno tužilaštvo na okolnosti krivičnih djela koje mi se stavljaju na teret, a radi dopune izjave koju sam dao prilikom prvog saslušanja, te izjašnjenja u vezi s finansijskom istragom koja se protiv mene vodi u tom Tužilaštvu, te konačno da Vam dam izjavu u vezi s predmetima koji su od mene oduzeti, a mogli bi poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu.

Obrazloženje

U vezi s krivičnim djelom stvaranje kriminalne organizacije – nijesam se potpuno izjasnio.

Od mene je oduzeta sveska u kojoj sam vodio evidenciju uloženih novčanih sredstava za izgradnju porodičnih objekata u Bajramovici. Postojala je još jedna sveska o uloženim sredstvima, ali je ostala kod sada pokojnog Milete Drobnjaka. Kako bi moglo da se utvrdi vrijeme izgradnje objekata i novčanih sredstava koja su uložena, a zbog inflacije, potrebno je da saopštim te podatke.

Pored toga, od mene su oduzeti određeni predmeti, prije svega oružje, pa je potrebno da dam objašnjenja, posebno u vezi s municijom i jednog pronađenog okvira koji ne pripada mom oružju.

Hitnost zahtijeva to što se nalazim u štrajku glađu od 14. 4. 2024, od 6:20 časova, te zbog iscrpljenosti postoji mogućnost (bojazan) da u narednom periodu neću moći dati tu izjavu.

Katnić Milivoje

Rasprava (1)
A
Armagedon
28.04.2024.
Moraš jest Milivoje pa makar i na silu.Vidiš da je Đavo odnio šalu i da niko nikom ne vjeruje pogotovo sit gladnome.
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku