Hapšenja u Budvi: Nasilje u porodici i upotreba vatrenog oružja

post-img Foto: OB Budva
24kroz7 23.04.2024. 12:21

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva obaviješteni su juče oko 10.00 časova da je na autobuskoj stanici u tom gradu došlo do fizičkog sukoba dva nepoznata lica. Incident je rezultirao ozbiljnom povredom jednog od učesnika, A.V. (27) iz Berana, koji je prevezen u Opštu bolnicu u Kotoru zbog povrede stomaka, nanijete vatrenim oružjem, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Efikasnom akcijom, policijski službenici identifikovali su drugo lice u sukobu kao Z.M. (47) iz Budve, za kojeg postoji sumnja da je upotrebom vatrenog oružja nanio povrede A.V.

Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici naložio je dalje istražne radnje radi utvrđivanja činjenica ovog događaja.

Pripadnici budvanske policije sproveli su istragu, prikupljajući izjave od učesnika i očevidaca. Utvrđeno je da je upotrijebljeno oružje bio pištolj sa gumenim mecima, što je odmah prijavljeno nadležnim tužiocima.

Osnovni državni tužilac u Kotoru izjavio je da postoji osnov sumnje da je Z.M. izvršio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti i za istog naložio lišavanje slobode. Takođe, A.V. se sumnjiči za krivično djelo nasilničkog ponašanja nad Z.M., jer su policijski izvori otkrili da je A.V. zajedno sa J.R. iz Berana prethodne večeri fizički napao Z.M. ispred jednog ugostiteljskog objekta u Budvi. A.V. je već lišen slobode, dok policija intenzivno traga za J.R., saopštavaju iz Uprave policije.

U odvojenom slučaju, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva, uhapsili su N.R. (49) sa Kosova, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Prema navodima, N.R. je psihički i fizički zlostavljao svoju suprugu tokom dužeg vremenskog perioda, uz prijetnje njenom životu i tijelu.

Osumnjičeni je predat postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalje postupanje, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku