Milatović: 20 godina od ubistva Duška Jovanovića – Vrijeme je za pravdu i istinu

post-img Jakov Milatović
24kroz7 27.05.2024. 10:16

– Danas se navršava 20 godina od ubistva Duška Jovanovića, urednika dnevnog lista DAN i hrabrog novinara koji je stradao zbog slobodne riječi. Dušku dugujemo istinu i pravdu, a sebi šansu da izgradimo društvo u kojem je slobodna riječ sigurna – objavio je predsjednik Milatović na mreži Iks.

Ubistvo Duška Jovanovića, koje se dogodilo 27. maja 2004. godine, ostalo je nerazjašnjeno već dvije decenije, što predstavlja težak teret za crnogorsko društvo i medijsku zajednicu. Milatović je iskoristio ovu priliku da apeluje na nadležne organe da rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja.

– Očekujem od nadležnih organa da konačno rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja jer samo tako možemo postaviti temelje za transparentno i odgovorno društvo u kojem se štiti pravo svakog građanina da zna – poručio je Milatović.

Predsjednik je takođe podsjetio na svoju inicijativu iz prošle godine za podizanje spomen obilježja Dušku Jovanoviću. Ovaj spomenik bi, prema njegovim riječima, bio simbol borbe za istinu i pravdu, kao i upozorenje da se zločini protiv novinara ne smiju tolerisati niti zaboraviti.

– Najmanje što država može da uradi kako bi se odužila Duškovom predanom i posvećenom radu jeste podizanje spomen obilježja koje sam inicirao prošle godine. Spomenik bi bio simbol borbe za istinu i pravdu, ali i upozorenje da se zločini protiv novinara ne smiju tolerisati niti zaboraviti – zaključio je Milatović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku