Piperović: Lazoviću se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, a Katniću članstvo u njoj

post-img Foto: Jelena Jovanović
A.R. 14.04.2024. 22:49

Advokat Zoran Piperović, branilac uhapšenog bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, kazao je da je njegov branjenik večeras negirao krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i da nije odgovarao na pitanja tužioca.

Pojasnio je da SDT Lazoviću na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo je, kako je naveo, označilo i drugog uhapšenog, bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kao člana te navodne kriminalne grupe.

SDT tvrdi da je više članova te grupe, a Piperović kaže da se ne mogu očekivati nova hapšenja.

– Ovo što mu je stavljeno na teret i kako je koncipirano, i koliko tu ima pravne logike, ni ja ne bih odgovarao ni majci, a ne tužiocu – rekao je Piperović novinarima ispred zgrade SDT-a.

Kaže da je “mnogo toga tu čudno”.

– Očekivao sam, poslije ovoliko galame, da će to biti nešto krupno, mnogo dokazivo, egzaktno, mnogo lica, mnogo svega… Sad je to napravljeno u jednu priču na način koji, po meni, ne može da istrpi elementarni krivično-pravni osvrt. Ako dođemo do suda, mislim da ćemo to uspjeti da dokažemo… Kako ćemo proći kod sudije koji treba da odredi pritvor, vidjećemo – rekao je Piperović.

Izvor: Vijesti

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku