Podnijeta krivična prijava protiv bivšeg službenika MUP-a

post-img Uprava policije, Foto: Gov.me
24kroz7 01.06.2024. 13:09

Uprava policije podnije je krivičnu prijavu protiv B.B. (48) iz Budve, bivšeg službenika MUP-a zbog izdavanja dozvole za držanje i nošenje oružja operativno interesantnom licu.

– Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su u perthodnom periodu, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli do saznanja da operativno interesantno lice J.S. posjeduje izdatu dozvolu za držanje i nošenje oružja i to za oružje marke Češka Zbrojevka, kalibra 9 mm, a u vezi koje dozvole u sistemu ne postoje podaci – piše u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije saopštili su da su službenici budvanske policije od Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance u Budvi, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, pribavili originalne spise predmeta formiranog na osnovu zahtjeva za odobrenje za nabavku oružja.

– Nakon izvršenih niza provjera, sa kojima je upoznat postupajući tužilac, po nalogu istog podnijeta je krivična prijava protiv B.B. (48) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. On je, kako se sumnja, kao službenik pomenute Filijale, iskorišćavanjem svog službenom položaja, odnosno nevršeći svoju službenu dužnost, da prilikom postupanja po zahtjevu J.S. za pribavijanje dozvole za nabavku oružja, nije izvršio provjeru osuđivanosti, odnosno terensku provjeru, i na taj način izdao dozvolu J.S., koji nije ispunjavao uslove za dobijanje iste – kazali su iz Uprave policije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku