SDT: Zoran Lazović poklonio Zviceru blindu

post-img Foto: Boris Pejović; Zoran Lazovic
Izvor: Dan 10.05.2024. 16:47

Uhapšeni bivši tajni agent Petar Lazović uspio je da stvori odnos povjerenja i prijateljstva između svog oca, u međuvremenu takođe uhapšenog nekadašnjeg policijskog službenika Zorana Lazovića, i vođe “kavačkog klanaRadoja Zvicera, tvrde iz SDT-a.

Osim ugovorenih susreta, odnosno ručkova na koje su išli, prema tužilačkim spisima, razmijenili su i poklone. Ove tvrdnje navedene su u spisima predmeta protiv starijeg i mlađeg Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji se terete da su vršili nezakonite radnje u korist pripadnika “kavačkog klana“.

Dokazi su prikupljeni na osnovu “skaj” komunikacije koju je Specijalnom državnom tužilaštvu dostavio Europol. Među brojnim porukama navedene su i one koje su, kako tvrde iz SDT-a, razmjenjivali Petar Lazović i odbjegli policijski službenik Ljubo Milović.

Kako se navodi u tužilačkim spisima u koje je “Dan” imao uvid, mlađi Lazović tadašnjeg kolegu obavještava da je Zvicer pitao da li izvjesni Ranko ima da mu proda blindirano vozilo, ali da je njegov otac odlučio da će ga on častiti jedno. Milović upozorava da bi taj postupak mogao da ih otkrije u nelegalnom poslu, a Lazović odgovara da njegov otac insistira na tom poklonu i da on na to ne može da utiče.

P. Lazović: Ja tati kažem da me Born pitao ima li Ranko da prodaje koju blindu jer mu treba nešto. I on mi rekao uzećeš moju blindu tojotu i poklonićeš mu. Ali ti ne pominji ništa nego da znaš.

Milović: Pošteno vala.

P. Lazović: Ja ti kažem Z će nam dušu dat, on vas gotivi, još kaže kako ti slušaš, ćutiš, izneseš stav, isto uvijek pričaš, ne uvijaš se. Nego Z boli što su ovo sve ove vrane dozvolile. I što neki su mu prijatelji dugo god. pa ne može da ih oćera u pm. Ok ok, ja rekoh sa mnom ako ćeš da damo Komiti blindu, ali da mu ne pričamo kad dođemo.

Milović je odgovorio da ne može tu noć, na šta Lazović kaže da će ga čekati koliko treba.

Istog dana, nekoliko sati kasnije, Milović šalje poruku: Brate, razmišljao sam, mislim da nije pametno da daješ blindu u ovom trenutku drugu, ofiraš onda sto posto priče, zasad su priče bez konkretnog dokaza da si povezan, tako ćeš njihovu priču potvrditi. Onda to vuče mnogo stvari. Poslaće te kući u službi. Moraš počet obezbjeđenje.

P. Lazović: Šta ću ja, Z rekao, ja nisam pominjao, a ostao je još jedan, pa neće znat je li moj ili ne.

Nakon nekoliko poruka, šalje i svoju ideju: Ja sam rekao bolje od Tigra s klasu, on kaže neka Tigar da ako oće, ja to častim, aj rekoh ok.

Milović: Kad izgubimo pozicije u službi onda nijesmo jaki. A izgubićemo ako nas direkt povežu. Smjenjivaće svakog ko ima veze sa nama.

U spisima tužilaštva nalazi se mnoštvo poruka dostavljenih od Europola oko blinde koju je Lazović navodno dao Zviceru. Navodno su se dogovarali oko načina registracije, prevoda i svih radnji koje su morali da odrade kako bi to završili zbog posebnih propisa koji se odnose na blindirana vozila. Kako se navodi, tražili su majstora koji bi izvršio prepravke na vozilu, kao i veze u policiji za određene radnje.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku