UP: Po Interpolovoj potjernici uhapšeni državljani Albanije i Kosova

post-img Foto: Interpol
24kroz7 12.05.2024. 17:59

Na graničnom prelazu Sukobin Murićani, prilikom ulaska u Crnu Goru, policijski službenici su izvršili rutinsku kontrolu nad putnicima, što je rezultovalo hapšenjem dvoje lica koja su bila predmet međunarodnih potjernica, navodi se u saopštenju iz Uprave policije.

Jedan od uhapšenih, V.C. (59), državljanin Republike Albanije, bio je predmet Interpolove potjernice raspisane od strane Republike Turske. Osumnjičen je za uvoz narkotika ili stimulativnih supstanci, a crnogorski organi su ga priveli istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, koji je odredio ekstradicioni pritvor.

Drugi uhapšeni, T.Z. (31) sa Kosova, takođe se nalazio na međunarodnoj potjernici, ovaj put po zahtjevu Savezne Republike Njemačke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo otmica maloljetnika. On je takođe predan istražnom sudiji Višeg suda, ovaj put u Bijelom Polju, koji je takođe odredio ekstradicioni pritvor.

Ova hapšenja su rezultat međunarodne saradnje i koordinacije između crnogorskih i stranih pravosudnih organa u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku