CGO: Zahtijevamo da Spajić sjutra na Vladi uvrsti pitanje sponzorstva Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici

post-img Foto: Zenica blog
A.R. 24.04.2024. 13:30

Predsjedniku Vlade, Milojku Spajiću, jutros su organizacije koje su inicijalno podržale inicijativu uputile novo pismo sa dodatnim argumentima koji Crnu Goru obavezuju na sponzorstvo Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, navodi se u saopštenju Nevladine organizacije Centar za građansko obrazovanje (CGO). 

Zahtijevamo da na dnevni red sjutrašnje sjednice Vlade uvrsti pitanje sponzorstva ove rezolucije UN od strane Crne Gore – dodaju iz CGO. 

U saopštenju navode da je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici podržalo čak 84 nevladine organizacije i preko 100 istaknutih građana i građanki, među kojima brojne javne ličnosti koje decenijama aktivno doprinose opšem interesu u Crnoj Gori. 

Oni dodaju da crnogorske nevladine organizacije se nikada do sada nijesu ujedinile u ovolikom broju da podrže neku inicijativu. 

Očekujemo da Vlada odluči da sponzoriše rezoluciju, prije svega iz moralnih razloga i izražavanja dužnog žaljenja zbog toga što je u Srebrenici u nekoliko dana jula 1995. godine strijeljano preko 8300 civila od kojih 600 djece, pri čemu je Crna Gora, u savezu sa Srbijom, tada pomagala Vojsku Republike Srpske čiji su pripadnici taj genocid izvršili, zaključuju iz CGO.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku