Injac i Rakčević položili vijenac na spomenik Marku Miljanovom

post-img
24kroz7 08.05.2024. 15:06

Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac, i zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčević, danas su položili vijenac na spomenik istaknutom crnogorskom književniku, vojskovođi i nekadašnjem gradonačelniku Podgorice, Marku Miljanovom, povodom njegovog rođendana.

Ovim činom, Glavni grad Podgorica odaje priznanje nasljeđu koje je Marko Miljanov ostavio u crnogorskoj kulturi i istoriji. Marko Miljanov je bio ne samo književnik, vojskovođa i gradonačelnik, već i simbol čojstva i junaštva. Njegova djela i djelovanje ostavili su dubok trag u istoriji Crne Gore, a danas su inspiracija i primjer generacijama koje dolaze.

Ovaj svečani čin ističe važnost čuvanja i promovisanja kulturnog nasljeđa i vrijednosti koje su utkane u istoriju Crne Gore. Gradonačelnica i zamjenik gradonačelnice su na taj način pokazali poštovanje prema jednom od najznačajnijih crnogorskih ličnosti, te su istovremeno podsjetili na važnost čuvanja i promovisanja tradicije i kulturnog identiteta.

Marko Miljanov je svojim djelima, kako književnim tako i vojnim, ostavio neizbrisiv trag u crnogorskoj istoriji i kulturi. Njegov rođendan je prilika da se prisjetimo njegovog nasljeđa i da se inspirišemo njegovim vrijednostima čojstva i junaštva, koje su i danas relevantne i važne za crnogorsko društvo.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku