Klinički centar Crne Gore bez vode

post-img Foto: Klinicki centar Crne Gore
D.V. 04.04.2024. 16:50

Klinički centar Crne Gore danas je vratio pacijente kojima je bila zakazana operacija, jer je najveća zdravstvena ustanova ostala bez vode pa nijesu bili u mogućnosti da izvrše sterilizaciju instrumenata.

U saopštenju koje je Klinički centar Crne Gore dostavio medijima navodi se da je do problema došlo zbog pucanja glavne vodovodne cijevi, te da su bili primorani na ovakav postupak.

“Obavještavamo javnost da je došlo do pucanja glavne vodovodne cijevi u krugu Kliničkog centra Crne Gore što je u ovom trenutku izazvalo otežano vodosnadbijevanje. Služba za inžinjering i tehničko održavanje KCCG je odmah reagovala i u saradnji sa interventnom ekipom Vodovoda i kanalizacije Podgorica intenzivno radi na sanaciji nastalog kvara. Budući da je navedeni kvar izazvao smanjeni pritisak snadbijevanja vodom u našoj ustanovi, te samim tim i dovoljne količine za medicinske aparate u operacionim salama, u cilju bezbjednog zbrinjanjavnja pacijenata sa hitnim stanjima, trenutno smo obustavili elektivni, odnosno, planirani program. Naglašavamo da će se i dalje bezbjedno izvoditi sve hitne intervencije a prema informacijama sa kojim u ovom trenutku rasplažemo očekujemo brzo otklanjanje kvara nakon čega će KCCG, maksimalnim angažovanjem zaposlenih, nastaviti sa redovnim procesom rada”, navodi se u saopštenju.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku