Novović: Vrijednost objekata Milivoja Katnića na selima oko 1.050.000 eura

post-img foto: Vladimir Novović
24kroz7 06.06.2024. 21:17

Gostujući u večerašnjoj emisiji “Načisto” na TV Vijesti, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je, govoreći o finansijskoj istrazi u odnosu na Milivoja Katnića, izjavio da je vještačenjima utvrđeno da je građevinska vrijednost njegovih objekata na selima u Barjamovici i Novom selu, oko 1.050.000 eura.

– Toliko je novca bilo potrebno da bi se ti objekti, pomoćni objekti, bazeni, ograde i sve ostalo izgradilo. Iz fotografija koje se odnose na snimanje terena u Barjamovici, proizilazi da su ti svi objekti građeni od marta 2019. do 2023. godine i da ovi objekti koji su izgrađeni u Barjamovici, da bi se izgradili, neophodno je bilo utrošiti 735.000 eura. U isto ovo vrijeme, u periodu od oktobra 2020. do novembra 2022. godine, okrivljeni Katnić je poklonio kćerki za kupovinu stana 50.000 eura, a sinu 106.000 eura, koja sredstva se i dalje nalaze na njegovom računu. U tom smislu, ovo znači da je Katnić od kraja marta 2019. do 2023. godine, njegovi troškovi su aproksimativno iznosili oko 900.000 eura. Svi prihodi njegove porodice, njega, njegove supruge, njegove kćerke i sina, iznosili su oko 205.000 eura, bez odbitaka troškova života – izjavio je Novović.

Na pitanje Petra Komnenić kako komentariše tvrdnje bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je sve ovo stekao prije 2019. godine, od kada mu se stavlja na teret da je navodno dio organizovane kriminalne grupe Novović je istakao da za sve imaju dokaze u vidu orto-foto snimak iz sela Barjamovica.

– Posjedujemo orto-foto snimak iz sela Barjamovica, na kojem se vidi da tih objekata u to vrijeme nije bilo – istakao je Novović i naveo da Katnić, prilikom pretresa objekata koje je koristio, kad su pretresani objekti u Barjamovici, nije imao bilo kakvih primjedbi da se radi o objektima koji pripadaju drugim osobama.

– Međutim, u Podgorici kad je trebalo da se obavi pretres, rekao je da stan nije njegov, već da ga koristi njegov sin, zbog čega smo i inicirali donošenje nove naredbe za pretres i po toj novoj naredbi je obavljen pretres. Sve činjenice, kako me je obavijestio tužilac Šoškić, dokazuju da se radi o njegovoj imovini – naveo je Novović.

– Ako je okrivljeni Katnić primio bilo kakav poklon, bio je u obavezi da to prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije. Čini mi se da u tim prijavama nema evidentiranih poklona – zaključio je Novović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku