Predrag Miranović podnio ostavku na članstvo u Savjetu RTCG-a

post-img Foto: UCG
24kroz7 26.04.2024. 17:10

prof. dr Predrag Miranović podnio je ostavku na članstvo u Savjetu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) i o tome obavijestio Skupštinu.

Miranović je podnošenje ostavke obrazložio dodatnim obavezama na Univerzitetu Crne Gore i Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.

– Poštovani predsjedniče Mandiću, u skladu sa clanom 44. Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore obavjestavam vas da podnosim ostavku na članstvo u Savjetu Radio i televizija Crne Gore. Početkom ove godine sam preuzeo nekoliko dodatnih obaveza na Univerzitetu Crne Gore i u CANU. Rukovodim nacionalnim naučno-istraživačkim projektom koji će trajati do 2026. godine, i preuzeo sam rukovođenje multilateralnim međunarodnim projektom koji će trajati do 2025. godine. Takođe, u okviru Crnogorske akademije nauka i umjetnosti planiram da se ove godine intenzivno angažujem na dva leksikografska projekta. Zbog ovih dodatnih obaveza nijesam u mogućnosti da se na kvalitetan način posvetim obavezama u Savjetu RTCG”, navodi se u dopisu koji  je Miranović dostavio Mandiću, a koji je objavljen na sajtu parlamenta.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku