Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

post-img Foto: GP URA
24kroz7 07.05.2024. 13:08

Nosilac liste “URA – Dr Dritan Abazović – Drugačije!” Blažo Rađenović podržao je današnji protest roditelja djece koja pohađaju glavni budvanski vrtić i pozvao ministra prostornog planiranja i državne imovine, Janka Odovića, da u skladu sa inspekcijskim nalazom, poništi svoje rješenje kojim se dozvoljava izgradnja kondo hotela na parceli pored vrtića, navodi se u saopštenju Građanskog pokreta URA (GP URA).

– Mi smo, kao što je poznato javnosti, zatražili da se hitno zaustave radovi, kako bi se odluka uzimanja dijela parcele vrtića, tačnije dvorišta samog vrtića, na kojoj se dozvoljava pristupni put investitorima i time ugrožava sigurnost djece i roditelja preispitala – navodi Rađenović.

– Nakon što je Opština Budva poništila rješenje kojim se uzurpira dvorište tražimo i od ministra Odovića da učini isto u dijelu kojim se ugrožava bezbjednost djece od objekta kondo hotela uz samu granicu parcele vrtića. Građevinska inspekcija, koja je izašla na lice mjesta, konstatovala je niz nepravilnosti, što je evidentirano u sačinjenom zapisniku i u skladu sa tim pozivam ministra Odovića da poništi prvobitno rješenje i ne uzurpira dvorište vrtića i odvoji objekat od dvorišta na bezbjednu i propisanu udaljenost – kazao je Rađenović.

On dalje ističe da se još jednom pokazalo da Odović i Spajić obmanjuju javnost.

– Premijer Spajić i ministar Odović svjesno obmanjuju javnost i igraju se sa sudbinom Budvanki i Budvana. Obojici poručujem da se neće moći igrati zarad privatnih interesa sa sigurnošću djece našeg grada i da će, već od 26. maja, Budvom upravljati odgovorni ljudi, na drugačiji način nego što je to do sada bilo, vodeći se isključivo zaštitom interesa našeg grada. Očekujem da će, i pored toga što je opština poništila svoje rješenje i u jednom dijelu ispravila nepravdu prema djeci, a samim tim i priznala svoju grešku, građani Budve kazniti vinovnike izvršne vlasti iz redova bivšeg DF-a i na predstojećim izborima svoje povjerenje dati za drugačiju Budvu – zaključuje Rađenović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku