Radnici Košute razočarani nedostatkom odgovora Vlade: Od danas blokada magistrale

post-img Foto: RTV Cetinje/Kruševo ždrijelo/radnici IMO “Košuta”
RTCG 22.04.2024. 08:21

Bivši radnici Košute najavili su radikalizaciju protesta od danas, blokiraće saobraćaj između Podgorice i Cetinja svaki drugi dan, pošto nisu dobili odgovor nakon protesta ispred Vlade u petak, prenosi portal RTCG.

Predstavnica radnika Dijana Vujović kazala je za Radio Crne Gore da će danas blokirati magistralu na Kruševom ždrijelu od 11 do 16 sati.

Vujović je saopštila da će takođe zaustaviti saobraćaj u srijedu od 12 do 15 sati, petak od 11 do 16 sati, te 28. aprila od 12 do 15 sati.

Ona je naglasila da su morali izabrati ovakav vid protesta kako bi ponovo skrenuli pažnju na svoju situaciju.

Vujović je podsjetila da su nakon protesta ispred Vlade u petak očekivali sastanak s premijerom Milojkom Spajićem, ali do toga nije došlo, što ih je razočaralo.

– Osjećamo se kao građani drugoga reda i da svi imaju veće privilegije nego mi. I mi smo ostali bez prava nakon stečaja u fabrici. Nijesmo dobili zarade, a nije povezan ni radni staž za dosta radnika. Zaslužujemo da se i na nas neko okrene, jer skoro tri decenije tražimo samo ono što nam pripada – kazala je Vujović.

Bivši radnici Košute traže isplatu devet neisplaćenih zarada za 693 radnika u iznosu od 2,8 miliona EUR, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku