Rakčević: Zagorič dobija Dom zdravlja, pijacu, mjesnu zajednicu i druge sadržaje

post-img Luka Rakčević
R.B. 04.04.2024. 11:35

Zamjenik gradonačelnice glavnog grada Luka Rakčević položio je danas u Zagoriču kamen temeljac za višenamjenski objekat u čiju će izgradnju biti uloženo skoro tri i po miliona eura.

Rakčević je danas na svom fejsbuk-profilu objavio detalje o tom objektu površine 2.676 kvadratnih metara, a rok za izvođenje radova 18 mjeseci.

Zagorič će za godinu i po dana dobiti novi Dom zdravlja sa Odjeljenjem opšte medicine i Laboratorijom za djecu i odrasle na prizemlju, ginekologijom i rendgenom na prvom i Službom za zdravstvenu zaštitu djece na drugom spratu.

Druga cjelina će imati sadržaje namijenjene trgovini (pijaca, apoteka i sl.) i uslugama (banka, naplatni punkt EPCG-a, lokalnih taksi i dr.), a biće obezbijeđeni i potpuno novi sadržaji za klub penzionera, klub mladih, kao i nove prostorije Mjesne zajednice. U objektu će biti i fitnes klub, sala za karate, džudo, sala za ples, kao i kafe u blizini dječjeg igrališta.

Objekat će biti prilagođen osobama sa invalidititetom i slabije pokretnima, a imaće i lift.

Ispred objekta predviđen je plato sa parternim uređenjem, klupama uz visoko zelenilo i javnom česmom, a biće napravljeno i dječje igralište. Na taj način, trg će postati oaza odmora i dječje razonode.

Biće obezbijeđeno i 40 novih parking mjesta.

Redakcija 24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku