Trajekt Ankona – Bar od jula

post-img Foto: Vlada CG
24kroz7 25.05.2024. 19:38

Crna Gora i Italija ponovo će biti povezane trajektom već tokom ove ljetnje sezone. Dogovor između kompanija „Barska plovidba“ i „Adria ferries“ je postignut, kao rezultat višemjesečnih pregovora, koji se vode posredstvom Vlade Crne Gore i uz podršku ambasadorke Italije Andreine Marsele, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku, koji je organizovao premijer Milojko Spajić govorilo se o završnim detaljima, kako bi se otpočelo strateško partnerstvo, vrlo važno za oporavak i razvoj „Barske plovidbe“ i pravu valorizaciju Luke Bar.

„Adria ferries“ je spremna da već u julu otvori liniju Ankona – Bar, za prevoz putnika i robe, što bi moglo da ima višestruki pozitivan efekat na ljetnju sezonu.

U tom kontekstu je konstatovano da bi se omogućio dolazak većeg broja turista, ali i smanjile gužve u drumskom saobraćaju – dupli benefit za primorje.

Tokom sastanka sa predstavnicima dvije kompanije, je bilo riječi o tehničkim stvarima, a istaknuto je da je neophodno uraditi određene korekcije na pristaništu, kako bi se mogli iskoristiti puni kapaciteti feribrota AF Mia, koji „Adria ferries“ namjerava da koristi za ovu liniju.

U tom smislu je apostrofirano potencijalno korišćenje pristaništa u Port of Adria, kao trenutnom rešenju.

Plan je da linija funkcioniše tokom čitave godine, a da u najskorijem roku i Barska plovidba stvori kapacitete da saobraća na ovoj liniji, od koje će grad Bar i Crna Gora imati višestruku korist.

Utvrđeni su dalji koraci, kako bi se efikasno završio proces i stvorili uslovi da Bar već u julu dočeka prve goste, koji iz Italije dolaze trajektom, zaključuju u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku