Evropa sad 2 na djelu – Penzije uvećane samo 1,93 odsto

post-img Foto: Shutterstock
24kroz7 07.06.2024. 12:00

Majske penzije biće uvećane za 1,93 odsto, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

Obračun je već pripremljen, a odluku o usklađivanju treba da usvoji novi Upravni odbor koji je imenovan na telefonskoj sjednici u srijedu.

Prema informacijama Portala 24kroz7, Upravni odbor u novom sastavu bi trebalo da se sastane danas, gdje će usvojiti odluku o povećanju penzija za 1,93%. Primanja, sa novim usklađivanjima, bi korisnicima trebalo da budu isplaćena u drugoj polovini juna.

Minimalna penzija će ostati nepromijenjena, dakle iznos od 450 eura neće biti povećan. Razlog zamrzavanja minimalnih penzija jeste odluka Vlade da se one u naredne dvije godine neće povećavati.

Dok svi još uvijek čekaju da program Evropa sad 2 ugleda svjetlost dana i bude prezentovan javnosti, Vlada konstantno priča o poboljšanju životnog standarda i kreiranju ambijenta nulte nezaposlenosti.

Građani su puni nepovjerenja prema realizaciji Evrope sad 2, naročito kada uslijedi povećanje penzija od mizernih 1,93%.

Iznevjerena očekivana se očigledno reflektuju i na pad podrške Pokretu Evropa sad, koji je na nedavnim lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici doživio debakl, uz višestruki pad podrške.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku